Print this page

ČT1, ČT2 a TV LUX sú v DVB-T zadarmo

Televízne stanice ČT1, ČT2 a TV LUX sú voľne dostupné ako súčasť štvrtého terestriálneho multiplexu (MUX4). 

 

 

Prevádzkovateľ služby Plustelka, spoločnosť Towerhome, sprístupnil programy ČT1, ČT2 a TV Lux zadarmo. „Doteraz boli zakódované a dostupné iba pre zákazníkov Plustelky. Pri programoch zmizlo kódovanie a sú tak dostupné aj bez prístupovej karty," všimol si web Žive.sk.

Podľa webu satelitnatv.sk jedná sa o dočasné nekódované vysielanie pravdepodobne z dôvodu technických problémov. Zvyšné programy z ponuky Plustelky (Eurosport, Eurosport 2, Film+, Viasat Explorer/Spice, Viasat History, Viasat Nature, Nickelodeon a VH1) vysielajú aj naďalej kódovane systémom Irdeto.

Stanice je možné sledovať bez časového obmedzenia po zakúpení dekódovacej karty alebo set-top-boxu s integrovaným kódovaním služby.

Terestriálnu platformu Plustelku prevádzkuje spoločnosť Towerhome, dcérska spoločnosť Towercomu. Zákazníci Plustelky môžu sledovať cez anténu celkom 24 televíznych programov. Do budúcnosti Plustelka chce rozšíriť ponuku programov, ktoré budú súčasťou programového balíčka Plustelka Extra.

Podľa satelitna.tv ešte tento rok by mal do ponuky prijímacích zariadení Plustelky pribudnúť nový terestriálny DVB-T2 prijímač značky Strong. Zákazníci tak budú mať už na výber z dvoch bez kartových CI+ modulov (Smit, Strong), z dvoch bez kartových set-top-boxov (Zircon a Strong) a samostatnej prístupovej karty (Plustelka Irdeto).

Zákazníci Plustelky majú prístup k nekódovaným programom (Voľná telka) Jednotka, Jednotka HD, Dvojka, Markíza, TA3, Joj, Plus, Doma, Wau, Dajto, Fooor a Senzi TV.
Plustelka ponúka okrem spomínaných troch v súčasnosti nekódovaných programov bez mesačných poplatkov – ČT1, ČT2, TV Lux aj deväť platených programov Eurosport, Eurosport 2, Film+, Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature, Nickelodeon, VH1 a Spice, ktoré si môžu zákazníci kedykoľvek predplatiť.

Aktualizácia 29. októbra: ČT1, ČT2, TV Lux sú opätovne zakódované systémom Irdeto. Prístup k ním majú zákazníci Plustelky.