Print this page

Modré z neba: Nová zmluva za menej bola pripravená. Rozboril ju odďaľoval Foto: Markíza

Doterajšia zmluva na výrobu relácie končí. Nová zmluva na Modré z neba bola od októbra nachystaná, ale za nižšiu sumu. Vilo Rozboril jej podpis a rokovania o nej odďaľoval. Nov šéf Markízy Matthias Settele najprv čakal, no došla mu trpezlivosť. Program na nový rok už mal mať dávno uzatvorený.

 


Fotka smutnej tváre Vila Rozborila so zdvihnutou rukou, takúto profilovú fotku má stránka Modrého z neba na facebooku, ktorá patrí medzi najväčšie fanúšikovské skupiny na Slovensku. Potom, ako televízia oficiálne oznámila koniec relácie, moderátor sa takto rozlúčil s fanúšikmi: „Nie som veľmi v stave zoradiť si to logicky. Aspoň nie teraz. Jedno ale viem: za päť a pol roka som stretol ľudí, ktorí zomierali, žili pod hranicou chudoby, ľudí v pubertálnom veku, ktorí mi vraveli, že chcú skoncovať so všetkým, mamy, ktoré nevedeli pomôcť svojim deťom, ženy, ktoré utekali pred tyranmi, chlapov dokaličených surovcami..........a všetkým týmto bolo určite horšie ako teraz mne." Rozboril ďalej píše, že nič lepšie ho doteraz v profesionálnom živote nemohlo stretnúť ako Modré z neba. „A ešte viem jedno: Dá sa od stola zrušiť všeličo. Ale nie energia. Tej je dosť stále. Tak ju skúsime využiť."

M. Settele Foto:Markíza

 

Modré z neba ale nebolo zrušené z minúty na minútu

Reláciu dodávala televízii spoločnosť Vila Rozborila a doterajšia zmluva na výrobu relácie končila. Rokovania o novej zmluve začali v októbri, keď dostal Rozboril od vedenia ponuku na novú zmluvu. Záujem zo strany nového riaditeľa televízie bol, no nie za každú cenu. Suma za ktorú sa relácia vyrábala, totiž nebola nízka – Rozborilovej firme a aj jemu osobne platila televízia podľa informácií Omédiách.com niekedy aj 115 tisíc mesačne.

Settele si vedel predstaviť aj lacnejšiu možnosť, ak by sa vyrábala relácia vo vnútri televízie. „Modré z neba je dobrá šou, ale nezávisíme od nej," povedal Settele v rozhovore pre Plus JEDEN DEŇ pred dvomi týždňami. „Všetky šou, ktoré majú okrem exteriérovej aj štúdiovú časť, sú drahé. Áno, ak by sme šou vyrábali sami, mohlo by to byť lacnejšie," dodal.

Už koncom októbra dostal moderátor ponuku s novou zmluvou a vedenie čakalo či príjme návrh, kde bola cena nižšia. Rozboril rokovania o podpise odďaľoval. Vedeniu televízie došla trpezlivosť. Je december a v televízii už musí byť jasné, čo sa bude vyrábať v novej sezóne, ktorá začína v januári. Nie je ale vylúčené, že relácia sa na jeseň, alebo na rok vráti.

 

Rozboril je pre televízie silná značka

 O Modré z neba zatiaľ oficiálne neprejavila záujem žiadna televízia.

V lete sa riaditeľ vlastnej výroby JOJ Ivan Huljak na diskusii na Pohode vyjadril, že ak by Modré z neba bolo v ponuke, JOJ by prejavila záujem. Šéf JOJ František Borovský v novembri povedal, že Modré z neba nie je relácia pre JOJ. „Modré z neba je dobre šité pre Markízu. Hoci už vykazuje isté známky únavy – ako veľa iných programov, ktoré sú na obrazovke dlhší čas – no ešte stále je lídrom stredajšieho večera. Nemyslím si však, že by od nás diváci očakávali, že budeme vysielať Modré z neba," povedal Borovský pre Eurotelevíziu. No nie je vylúčené, že zmení názor. RTVS by si určite sumu, za ktorú vyrábal Rozboril reláciu, dovoliť nemohla.

Z Rozborila a Modrého z neba a za roky stala silná televízna „značka," čo vidí podľa čísel a reakcií fanúšikov aj nový riaditeľ. „Navrhli sme pánovi Rozborilovi, aby pre Markízu pripravil novú veľkú šou," povedal Settele.

"K ponuke pána Setteleho je zatiaľ ťažké a predčasné sa vyjadriť. Ďakujem za ňu, určite o nej budem uvažovať," povedal pre Nový Čas Rozboril.