Print this page

Informácia TASR o smrti Mateja Hajka je nepravdivá Zdroj: Hokejportal.net

Agentúra TASR dnes informovala, že deň po Vianociach náhle zomrel hokejový komentátor Matej Hajko, TVnoviny.sk informáciu popreli.

 

Aktualizácia o 18:30: Informáciu, ktorú dnes priniesla Tlačová agentúra SR, web tvnoviny.sk poprel: "Ako však zistila TV Markíza, Matej Hajko je živý a zdravý. Správu o jeho smrti poslal do agentúry TASR niekto s veľmi zlým zmyslom pre humor," napísal web Markízy tvnoviny.sk. "Pred chvíľou s ním telefonoval Pali Gašpar. Matej chvalabohu žije. Ide o nepodarený vtip," napísal cas.sk
TASR približne o 18:37 správu v celom znení stornovala, za chybu sa ospravedlnila. "TASR dnes v športovom servise vydala nepravdivú informáciu o úmrtí známeho športového komentátora Mateja Hajka. Túto správu ŠR TASR vydala na základe zavádzajúcich informácií z externých zdrojov. TASR sa preto Matejovi Hajkovi hlboko ospravedlňuje," napísala dodatočne TASR. Dôvody vydania nepravdivej informácie o úmrtí, ktorú prebrala väčšina slovenských spravodajských aj športových webov, tlačová agentúra viac nekonkretizovala.

Pôvodná správa:

Uznávaný športový komentátor Matej Hajko pracoval v Slovenskom rozhlase, v Slovenskej televízii a neskôr spolupracoval so súkromnými špeciálnymi televíznymi staniciami, kde sa venoval hlavne hokeju.

Hajko komentoval napríklad finále MS v hokeji v Göteborgu v roku 2002 ako komentátor Slovenského rozhlasu. Ako televízny komentátor viackrát sprevádzal Slovákov na Majstrovstvách sveta v hokeji aj na olympiáde. Podľa hokejportal.net v súčasnosti pôsobil ako externý spolupracovník v Digi Sport a Sport TV. Na Sport1 a Sport2 komentoval domáce stretnutia Slovana Bratislava v KHL. V poslednom období sa venoval aj realitnému biznisu.