Print this page

Reflex bude iný. Má nových ľudí a chce riešiť investigatívu Foto: Markíza

Markíza po odchode veľkej časti tímu Reflexu do JOJ za Vilom Rozborilom, vytvorila nový tím.

Magazín Reflex, ktorý Markíza vysielala podvečer počas pracovných dní, bude od pondelka, 27. januára, pokračovať. Televízia Markíza ohlasuje, že bude celkom iný. „V novom šate, v novom štúdiu, s novými moderátormi Kvetou Horváthovou a Patrikom Hermanom, s novou grafikou a bude mať aj novú vysielaciu štruktúru." Základom relácie budú príbehy, emócie, záhady, šoubiznis, výročia, zaujímavosti, medicínske témy ale po novom aj investigatíva. Markíza totiž zrušila Lampáreň a torzo redakčného tímu prešiel do Reflexu.

Odporúčame aj: Markíza zrušila Lampáreň

Patrik Herman, ktorý roky moderoval a pripravoval Lampáreň, bude moderátorom Reflexu. Vracia sa tak do spravodajstva, kde v 90-tých rokoch začínal ako redaktor, ktorý sa špecializoval na bezpečnostnú problematiku.

Reflex mal od decembra prestávku. Počas nej sa pôvodný tím Reflexu rozpadol. Šéfdramaturgička relácie Martina Cyprichová, ktorá pracovala aj na Modrom z neba, odišla ku konkurencii – do JOJ. A s ňou aj tím externých redaktorov. Spolu ich je približne sedem. Z Markízy odišiel aj moderátor relácie Pavel Bruchala, ktorý bude moderovať v JOJ pravdepodobne novú reláciu.

Odporúčame aj: JOJ prebrala Markíze viacero redaktorov aj Bruchalu

Markíza stihla zostaviť nový tím. Novou šéfdramaturgičkou Reflexu je Zuzana Štelbaská. "Tým, že pod Reflex prechádza aj relácia Lampáreň, obohatíme scenáre o občiansku publicistiku, rôzne rady a servisné témy na dennej báze. Divák teda vo vysielaní nájde rovnaký počet závažných či absurdných občianskych káuz ako doposiaľ s jediným rozdielom: nebudú koncentrované do jedného dňa v týždni, ale ponúkneme ich pravidelne v každom vydaní Reflexu," povedala.

Novinkou bude rubrika Aktuálna téma. „Vždy na začiatku relácie budeme divákovi prinášať aktuálne témy, ktoré sa stanú v daný deň, pričom budú spracované na širšej ploche a z viacerých uhlov pohľadu," povedala Štelbaská.