Print this page

Pozrite sa, u ktorých operátorov sa objaví nová spravodajská TV9

Spravodajská TV9, ktorú založila nitrianska spoločnosť, má naplánovaný ostrý štart 1. marca 2014.

 


Aktuálne prebieha testovacie vysielanie pre MMDS Nitra. Vysielateľ má veľké plány, ako uviedol v stanovisku pre Omédiách.com chystá pokrytie celého Slovenska prostredníctvom: DVB-T, Magio TV, FiberTV, Swan a neskôr aj satelit. „Predbežné dohody už sú. Najprv by sme sa mali objaviť v Mágiu," povedal pre Omédiách.com zástupca spoločnosti Nitranet.
Spoločnosť má koordinované DVB-T frekvencie vo väčších mestách, chce ponúkať aj interaktívne služby ako archív cez HBBTV. Do roka chce byť aj na satelite.

 

Požiadali sme o stanovisko jednotlivých operátorov, či plánujú zaradiť do svojej ponuky novú televíziu:

„Aktuálne zvažujeme zaradenie tejto stanice do ponuky OrangeTV, rokovania však ešte nie sú uzavreté," povedala pre Omédiách.com Ivica Hricová z Orange.

„V súčasnosti prebiehajú diskusie s partnerom, či kanál zaradíme závisí od ich výsledku," povedal Tomáš Palovský hovorca pre technológie a siete Slovak Telekom.

"Telekomunikačný operátor SWAN zatiaľ neuvažuje o zaradení TV9 do svojho programového rastra," reagoval Jozef Pipek, produktový manažér SWAN.

„O zmienenom televíznom zámere disponujeme iba informáciami z médií. Spoločnosť, ktorá plánuje uvedený projekt odštartovať, nás zatiaľ nekontaktovala," povedal pre Omédiách.com hovorca UPC Jaroslav Kolár.

Satro zatiaľ (do 6.2.) nikto neoslovil.

Podrobnosti o novej televízii: Štartuje nová spravodajská TV9

„TV9 sa bude zameriavať na mapovanie diania v krajských mestách Slovenska. Vysielanie bude pozostávať zo živých vstupov, spravodajských blokov a relácií," povedal pre Omédiách.com Slavomír Turčáni, konateľ spoločnosti Nitranet, ktorá vlastní televíziu. Nitranet stojí aj za regionálnou televíziou Nitrička. Časť vysielania bude preberať od iných regionálnych televízií.