Print this page

Médiá sa chystajú na volebnú noc. Pozrite sa, ako bude vyzerať vysielanie

V sobotu večer televízie, niektoré rádiá a spravodajské weby chystajú približne od 22 hodiny špeciálne vysielanie z volebných centrál a analýzy priebežných výsledkov volieb. Priebežné výsledky možno sledovať na stránke Štatistického úradu.

 

 

Príebežné výsledky volieb zverejňuje Štatistický úrad na svojej stránke už od 22 hodiny, kde je možné sledovať priebežné výsledky kandidátov podľa jednotlivých obcí. Na stránke budú zverejnené nakoniec aj oficiálne výsledky. Definitívne výsledky by mali byť známe okolo polnoci. Oficiálne budú až ráno, keď ich potvrdí Ústredná volebná komisia.

Televízia Markíza bude mať od 22 hodiny mimoriadnu reláciu Prezidentské voľby, ktorú budú moderovať Zlatica Puškárová a Michal Kovačič. Hosťami relácie budú rektor rektor Akadémie médií Eduard Chmelár a komentátor Trendu Marián Leško.
„Vo volebných centrálach kandidátov budeme mať po dvoch redaktoroch, ktorí sa budú naživo spájať so štúdiom," povedal pre omédiách.com Tibor Mattyašovský, šéf spravodajstva Markízy.

RTVS špeciálne volebné vysielanie začína o 21:55 hod na Jednotke a tiež na Rádiu Slovensko, moderujú ho Ľubomír Bajaník, Juraj Jedinák a Martin Strižinec. RTVS bude vysielať bez prerušenia až do momentu, kedy bude jasný výsledok druhého kola prezidentských volieb.
„Prinášať budeme priebežné výsledky volieb, redaktori spravodajstva budú do vysielania naživo vstupovať z oboch volebných štábov, ako aj z Ústrednej volebnej komisie," oznámila RTVS. V štúdiu budú voľby komentovať analytici Martin Slosiarik (sociológ), Erik Láštic (politológ) a Tibor Madleňák (volebný geograf).

Odporúčame aj: Markíza rozhovor s novým prezidentom zrušila. Je otázne či bude v inej televízii

Na TA3 odštartuje špeciálne volebné štúdio o 21:50. „S moderátormi Ľubou Oravovou, Petrom Bielikom a Reném Medzihradským a ich hosťami, budeme vysielať až do zverejnenia konečných výsledkov, podľa ktorých bude známy v poradí štvrtý slovenský prezident," oznámila TA3. „TA3 ako líder televízneho spravodajstva v sobotu poskytne divákom od rána živé vstupy a reportáže z volebných miestností a pri všetkom dôležitom budeme až do vyhlásenia oficiálnych výsledkov volieb," povedala šéfredaktorka TA3 Martina Kyselová.

Rádio Expres začína niekoľkohodinové špeciálne volebné štúdio o 22 hodine. S moderátorom Braňom Závodským prinesie naživo priebežné aj konečné neoficiálne výsledky volieb a rozhovory s prezidentskými kandidátmi, s lídrami, či podpredsedami politických strán. Aj rádio Rxpres sa bude spájať s redaktormi v centrálach. Hosťom a spolukomentátorom priebežných výsledkov volieb bude priamo v štúdiu politológ a prezident Inštitútu pre verejné otázky Grigorij Mesežnikov. Špeciálne volebné štúdio skončí až kým nebudú spočítané všetky hlasy.