Print this page

Majitelia JOJ žiadajú v Čechách licenciu na JOJ a Plus

Podľa informácií Omédiách.com majitelia skupiny JOJ Group žiadajú v Čechách o licenciu na dve rovnomenné televízie, aké majú na Slovensku.

 


O licenciu na televízne vysielanie požiadala v Čechách spoločnosť Doneal, za ktorou sú ľudia zo Slovenskej produkčnej, ktorá vlastní licenciu na televízie skupiny JOJ Group.

Informáciu Omédiách.com potvrdila kancelária českej licenčnej rady (RRTV). „Spoločnosť Doneal má u nás dve žiadosti na programy Joj a Plus," potvrdil pre Omédiách.com Peter Kozák z českej licenčnej rady. „Je to identický vlastník ako má ma Slovensku televízia JOJ. Pre spoločnosť je jednoduchšie pri žiadaní o licenciu si vytvoriť v Čechách pobočku," povedal Kozák, podľa ktorého ak si splnia formálne podmienky, tak predpokladá, že licenciu dostanú.

Nie je vylúčené, že majitelia sťahujú sídlo televízie zo SR do ČR, výsledkom čoho bude, že ich nebude kontrolovať slovenská ale česká licenčná rada a budú podliehať pod pravidlá českého zákona o vysielaní.

Ústne pojednávanie bude na jednej z najbližších rád. Pričom, po získaní licencie môžu spustiť vysielanie aj hneď. Zákonná lehota je najneskôr do roka.

Podľa slov Kozáka pôjde o celoplošné vysielanie plnoformátových programových služieb. V žiadosti je informácia, že cez satelit. „Nepoznáme presnú štruktúru programov JOJ a Plus na Slovensku, ale domnievame sa, že to bude totožný program," povedal Kozák.

 

Stopercentným vlastníkom Doneal je pôvodná Slovenská produkčná a ako konatelia v spoločnosti od konca minulého roka figurujú súčasný generálny riaditeľ Marcel Grega, šéf spravodajstva Roland Kubina a bývalý generálny riaditeľ TV JOJ František Borovský. S Gregom sa nám nepodarilo zatiaľ spojiť, Kubinu sme oslovili cez SMS, a Borovský podľa našich informácií už s aktivitami JOJ nemá nič spoločné ani so zámermi v ČR.


JOJ na otázky Omédiách.com neodpovedala.