Print this page

Okolo budovy RTVS sa búra a píli Foto: Omédiách.com

Pozemok, na ktorom sa nachádza budova Slovenskej televízie, patrí medzi najlukratívnejšie pozemky v Bratislave. Už v minulosti vznikli viaceré projekty, ktoré plánovali vysťahovať televíziu, postaviť novú, alebo pozemok a budovu predať.

 


Generálny riaditeľ RTVS Václav Mika pred niekoľkými mesiacmi avizoval sťahovanie z výškovej budovy do priľahlej budovy, pretože náklady na chod budovy sú vysoké. Budova nie je vysťahovaná, ale okolo RTVS sa výrazne upravuje okolie.

 


Za týmto plotom a autom je parkovisko. Kedysi na mieste vzadu stáli dielne, časť skladu. Budova bola pred pár dňami zbúraná, bola v žalostnom stave.

Pod pozemkom RTVS vypílili dreviny a stromy, pričom po rokoch je uprataný neporiadok, ktorý nebol ďaleko od hlavného vchodu.

Foto: Omédiách.com

Požiadali sme RTVS o stanovisko, či sa nechystá predávať areál okolo výškovej budovy, alebo aj budovu.
"V rámci nášho areálu išlo len o búranie nepoužívanej budovy na základe právoplatného búracieho povolenia. Budova v minulosti slúžila ako sklad počas výstavby areálu niekdajšej STV. Táto budova sa už roky nepoužívala, bola zanedbaná a predstavovala riziko úrazu. Z toho dôvodu bola zbúraná a na jej mieste bude vysadený trávnik," povedal pre Omédiách.com hovorca RTVS Juraj Kadáš.

Úpravy, ktoré sa konajú mimo areálu RTVS (pod schodami, ktoré vedú k vchodu), nie sú podľa hovorcu iniciované RTVS, ide o pozemky, ktoré nie sú vo vlastníctve RTVS.

„Búracie prace nie sú spojene so žiadnym odpredajom pozemkov, sťahovaním alebo prestavbou budov," povedal hovorca.