Čo hovoril budúci hovorca Petrus o Kiskovi ešte ako redaktor?

Print this page

Čo hovoril budúci hovorca Petrus o Kiskovi ešte ako redaktor? Reprofoto JOJ

Budúci hovorca prezidenta Peter Patrus donedávna informoval o Andrejovi Kiskovi v spravodajstve JOJ. Počas volebnej noci informoval z jeho štábu a pochválil Kiskove zlepšenie v komunikácii a vystupovaní pred kamerami.

 


 

 

Dlhoročný redaktor spravodajstva JOJ Peter Petrus sa onedlho stane hovorcom novozvoleného prezidenta Andreja Kisku, informoval o tom dnes samotný Kiska.
Práve Peter Petrus, ktorý sa roky venuje aj politickému spravodajstvu, patril medzi redaktorov, ktorí pravidelne informovali o prezidentskej kampani, o kandidátoch, o voľbách prezidenta ale dokonca aj o tom, že sa buduje jeho najbližší tím. Volebnú noc strávil na štábe Andreja Kisku, ešte s mikrofónom JOJ.

Odporúčame aj: Kto bude hovorca a najbližší tím Andreja Kisku

V štúdiu JOJ druhý deň (30. marca) hodnotil Petrus Kisku takto:

Ľuboš SARNOVSKÝ, moderátor: Ako na teba Andrej Kiska pôsobil pri osobnom stretnutí?

Peter PETRUS, redaktor: Podľa mňa zlepšuje sa profesionálne a je taký, dá sa povedať, dôveryhodný. Stisk ruky má pevný, díva sa priamo do očí a vidím na ňom taký nárast, že sa napríklad zlepšuje v mediálnej komunikácii. Pamätám si, keď ohlásil kandidatúru pred mnohými mesiacmi, tak bol taký trošku strnulý, nervózny. Ale vy to viete pochopiť, keď ste prvýkrát sedeli pred kamerami, že aké to je náročné. Ale v tomto sa zlepšuje, tie výkony podáva. Takže ja si myslím, že má aj také ľudské aj profesionálne predpoklady napredovať v tejto veľmi dôležitej funkcii.

Poslednú reportáž o Kiskovi mal 20. apríla, ktorú uzavrel vetou: "Po vyčerpávajúcich voľbách si Andrej Kiska zobral dovolenku a venoval sa rodine. Už si však buduje tím spolupracovníkov, aby o niekoľko týždňov vstúpil do paláca čo najlepšie pripravený." (Všimla si to facebook stránka medan.sk, ktorý patrí monitorovacej agentúre Newton.)