Ktorí diváci vidia gól ako prví a ktorí ako poslední?

Ktorí diváci vidia gól ako prví a ktorí ako poslední? Foto: ses.com

Živé prenosy futbalových zápasov sledujú milióny divákov po celom svete. Spoločnosť SES, ktorá zabezpečuje satelitný prenos, tvrdí, že jej diváci vidia gól ako prví.

 

 

„Aj slovenskí diváci môžu vidieť góly medzi prvými na svete, keďže cez satelity SES je medzi gólom na jednom z futbalových štadiónov v Brazílii a jeho sledovaním na obrazovke vo vašej obývačke rozdiel len 3 sekundy. V prípade HD vysielania ide o približne 5 sekúnd. V tesnom závese je káblová televízia. Aj v jej prípade trvá príjem HD vysielania o niečo dlhšie," píše spoločnosť SES.

„Pri digitálnom terestriálnom príjme už môžeme hovoriť o 8 dlhých sekundách, kým sa futbalový fanúšik bude môcť radovať z gólu. No a pri sledovaní cez internet na webových stránkach alebo na smartfóne sa doba oneskorenia sledovaného obrazu môže vyšplhať až k minúte."

Odporúčame aj: Kompletný prehľad vysielania MS vo futbale 2014 na RTVS

Cez satelity SES sa MS FIFA 2014 dostanú k divákom v Severnej Amerike, Latinskej Amerike, Európe, na Strednom Východe, Ázii a Austrálii. Priamo cez satelity SES vysiela živé prenosy z futbalových majstrovstiev 10 najväčších televíznych spoločností pričom ďalšie stovky spoločností využívajú kapacity nepriamo s dosahom na viac ako miliardu televíznych divákov.

 

Majstrovstvá sveta vo futbale 2014 cez satelity SES na Slovensku:

Video Európskej vesmírnej agentúry (ESA) ako fungujú satelitné prenosy z MS vo futbale 2014