Print this page

JOJ sa chce zbaviť jednej zo svojich televíznych staníc Foto. Oreo

Za televíziou stojí aj režisér Peter Núňez, ktorý pripraval projekty aj pre RTVS či Markízu. Na Senzi si robí zálusk česká mediálna spoločnosť.

 


Mediálna skupina Joj Media House sa podľa informácií českého webu MediaGuru.cz sťahuje zo slovenského hudobného kanálu Senzi. Licenciu na vysielanie vlastní spoločnosť MAC TV, ktorá vlastní aj licenciu na TV JOJ aj ďalšie stanice: Plus a Wau.

 

Mac TV prevádzkuje televíziu prostredníctvom spoločnosti Senzi a.s., v ktorej má polovičný podiel producent a režisér Peter Núňez a druhú polovicu Mac TV cez Marcela Gregu. Práve Mac TV sa podľa informácií Mediaguru.cz rozhodla svoj podiel predať českej spoločnosti Empresa Media podnikateľa Jaromíra Soukupa, ktorý stojí aj za českou televíziou TV Barrandov.

Licenčná rada, ktorú sme požiadali o stanovisko, zatiaľ neregistruje žiadnu žiadosť o zmenu pri licencii TV Senzi.

„Záujem o Senzi má niekoľko subjektov, avšak náš podiel sme nikomu nepredali," povedala pre Omédiách.com hovorkyňa JOJ Group Lucia Kulihová.

Senzi odštartovala len minulý rok a ponúka ľudovky či trampské piesne hudbu skôr pre staršiu generáciu. Za rok nezískala výraznejšie miesto na trhu. Podľa údajov PMT/TNS SK jej priemerný trhový podiel v kategórii 12+ je okolo 0,3 percenta.