Print this page

Žembová získala cenu biskupov za postoj pred referendom PrtSc

Konferencia biskupov Slovenska v piatok večer odovzdávala ceny novinárom.

 


Cenu Andreja Radlinského tento rok dostala bývalá moderátorka RTVS Natália Žembová, ktorá je dnes hovorkyňou strany KDH, in memoriam kňaz a bývalý redaktor RTVS Branislav Bukovský, ktorý minulý rok tragicky zahynul v Alpách a novinár Ján Felix, ktorý od roku 1999 prispieva do redakcie Šport a založil tradíciu oceňovania učiteľov, študentov a výnimočných osobností medailami a pamätnými listami sv. Gorazda.

 

„Zámerom udeľovania tohto ocenenia je vyjadriť vďaku Katolíckej cirkvi na Slovensku ľuďom, ktorí sa význačným spôsobom zaslúžili o rozvoj kresťanských masmédií, alebo svojimi dielami, či svojou činnosťou pravdivo a v duchu kresťanskej viery pôsobili v oblasti masmédií," píše KBS.

„Volanie do rehole Misijných sestier Služobníc Ducha Svätého pocítila v dvadsiatich rokoch. Po troch rokoch z rehole odišla a zamestnala sa na bratislavských Kramároch na dialýze a detskej JIS. Vydala sa a postupne sa jej s manželom narodili tri deti. Deväť rokov života venovala spravodajstvu v Slovenskej televízii, najskôr ako redaktorka a potom ako moderátorka hlavných správ," píše o Žembovej TK KBS. „V decembri minulého roka účinkovala v spote, kde jasne vyjadrila svoj postoj k rodine, manželstvu a deťom. Pre medializovanú kauzu musela rozviazať pracovný pomer s RTVS. V súčasnosti pracuje ako hovorkyňa KDH. Svojím životom dokazuje, že jej na rodine, manželstve a deťoch skutočne záleží."

Foto: TK KBS

Slávnostné udeľovanie cien prebiehalo v Katedrále sv. Martina v Bratislave, ocenení prevzali pamätnú plaketu z rúk predsedu KBS Mons. Stanislava Zvolenského. Cena pozostáva z plakety a odmeny 1000 eur.

Kandidátov na cenenie navrhla odborná i laická verejnosť, z nich potom vyberali predseda Rady pre spoločenské komunikačné prostriedky KBS, riaditeľ Spolku Svätého Vojtecha a rektor Katolíckej univerzity v Ružomberku.