Print this page

Televízia JOJ dnes zmení logo aj dizajn. Máme prvé ukážky

JOJ sa chystá zmeniť svoju podobu.

 

 

Televízia bude mať nový grafický dizajn, základom ktorej bude nové logo.

„Tím našich grafikov už niekoľko mesiacov pracuje na príprave novej staničnej grafiky, súčasťou čoho bude aj zmena loga," píše televízia.

JOJ používala už od svojho začiatku ako identifikačnú značku špirálu, ktorá bola pôvodne grafickou súčasťou názvu televízie ako spoločný prvok so sestersku televíziou Nova. V roku 2007 televízia zmenila vizuál loga, keď bola špirála umiestnená mimo slovo JOJ do štvorca.

 

Pohľad na to, ako sa menilo logo TV JOJ:

 

„Našim cieľom bolo čo najviac zdokonaliť špirálu, v rámci jej používania ju oddeliť od starého logotypu a zároveň sa zbaviť histórie grafiky televízie Nova, z ktorého logo vychádzalo. Nový tvar špirály, to je hlavný motív nového vizuálu, ktorý je zároveň aj akýmsi spúšťačom všetkého, čo sa na obrazovke deje. Prináša a odnáša obraz, spúšťa on air grafiku alebo injektáž, otvára a zatvára jednotlivé bloky," hovorí šéf kreatívy televízie JOJ Ondrej Garan Hutník.

Prvýkrát televízia odhalí vo vysielaní nové logo dnes v KRIMI o 19:00. Súčasťou októbrových zmien bude aj nová staničná grafika a tiež claim Zážitok vidieť. Televízia JOJ doteraz používala claim Viditeľne iná.

Na logu a staničnej grafike pracoval kreatívny tím televízie JOJ pod vedením Ondreja Garana Hutníka v zložení Jakub Jurášek, Dalibor Hriadel, Štefan Královič, Ján Tokár a Radovan Hajdin. Hudbu pripravili Marián Kachút, Tomáš Zubák a Peter Graus.