Print this page

Zakladateľ Slobodného vysielača stojí pri zrode celoplošnej televízie

Zástupcovia novej IN TV už obchádzajú operátorov so žiadosťou o zaradenie do ponuky.

 


IN TV je názov novej celoplošnej televízie, ktorá chce spustiť vysielanie už onedlho. Na internete má svoju stránku, kde na spravodajstvo robí zbierku občianske združenie InfoVojna spoluzakladateľa internetového Slobodného vysielača Norberta Lichtnera, ktorý zo Slobodného vysielača odišiel. Testovacie vysielanie chce IN TV spustiť 1. decembra, začiatok živého vysielania má naplánovaný na koniec januára 2016.

O.z. InfoVojna Norberta Lichtnera bude dodávať pre televíziu večerné spravodajstvo. Lichtner bude zároveň spolupracovať na výrobe ďalších formátov. Slobodný vysielač za Lichtnera dával priestor na šírenie rôznych konšpiračných teórií ale aj extrémistických názorov. Rádio nemalo problém podporovať stránky ako "Vladimír Putin náš prezident" a častými hosťami boli napríklad Helena Mezenská, Marián Kotleba či Rudolf Vasky, ale aj Slovenské hnutie obrody. Úplne vážne sa tam hovorilo napríklad o hrozbách chemtrails.

Televízia už má svoju internetovú stránku, kde ohlásila, že bude vysielať spravodajstvo, diskusné relácie, dokumentárne filmy, vzdelávacie programy.

Hlavná spravodajská relácia sa bude volať  - Informačná vojna s podtitulom nemainstreamový pohľad na udalosti v spoločnosti. Reláciu bude moderovať Norbert Lichtner. Lichtner bude moderovať aj reláciu s názvom Zahraničné spravodajstvo bez politickej korektnosti, kde bude stálym hosťom bývalý redaktor RTVS a Slobodného vysielača Ľubomír Huďo, ktorý je šéfredaktorom spravodajstva novej televízie. Lichtner bude spolupracovať aj na výrobe relácie Čudo.

Na internetovej stránke televízia avizuje aj reláciu s názvom Piatok 13 - pre milovníkov záhad, nevysvetliteľných udalostí a konšpiračných teórií, Lichtner však dodatočne povedal, že takáto relácia vo vysielaní nebude.

Stránka televízie už zverejňuje aj vlastné články a odkazuje aj na externé stránky, mnohé z nich sú označené ako šíritelia ruskej proputinovskej propagandy.

IN TV nevzniká na základe novej licencie. Vznikla z pôvodnej regionálnej TV Karpaty. V septembri tohto roka Rada pre vysielanie a retransmisiu schválila zmenu názvu programovej služby Televízia Karpaty na IN TV a udelila predchádzajúci súhlas s prevodom 38% podielu na základnom imaní a hlasovacích právach držiteľa licencie – spoločnosti TV Karpaty. Tá sa premenovala na IN TV, kde sú spoločníkmi podľa obchodného registra spoločnosť Key Art Agency, Mária Eibl a pôvodný vlastník TV Karpaty Július Greguš.

Konateľom spoločnosti je Mária Eibl s trvalým pobytom v Rakúsku.

Ešte predtým v júni rada schválila zmenu územného rozsahu pôvodnej TV Karpaty z regionálnej televízie na celoplošnú.

Zástupcovia televízie už obchádzajú operátorov so žiadosťou o zaradenie do ponuky. "Registrujeme ich záujem, zatiaľ sme nerozhodli o ch zaradení," povedal pre Omédiách.com hovorca UPC Jaroslav Kolár.