Print this page

Do parlamentu sa dostali viacerí moderátori Markízy a ďalší novinári Foto: ÚVSR, Nova, Markíza

Bývalá moderátorka Televíznych novín Martina Šimkovičová sedí na dvoch stoličkách, v spravodajstve novej televízie a smeruje aj do parlamentu.

 

 

Do parlamentu sa dostal aj bývalý redaktor Markízy a dlhoročný hovorca Smeru a šéf tlačového oddelenia Úradu vlády Erik Tomáš. Tento rok mal Tomáš premiéru na povestných mítingoch Smeru, ako kandidát s číslom 25.

Novinársku minulosť má z nových poslancoch Smeru aj aj Braňo Ondruš, ktorý v minulosti moderoval správy na Markíze aj JOJ.
Bývalou novinárkou je aj dvojka na kandidátke SaS Lucia Nicholsonová a predseda OKS Ondrej Dostál, ktorý šiel do volieb na kandidátke SaS.
Do parlamentu sa dostal na kandidátke SaS médiami často citovaný politológ Martin Klus.

Bývalá moderátorka Televíznych novín Makízy Martina Šimkovičová sa dostala do parlamentu so stranou Sme rodina Borisa Kollára. Teraz je tvárou spravodajstva novej kontroverznej INTV.

Na kandidátke OĽaNO ide do parlamentu aj podpredseda strany Nova Gábor Grendel, bývalý redaktor spravodajstva Markízy, ktorý istý čas moderoval aj politickú diskusiu Na telo.

Bývalého moderátora Markízy bude mať v parlamente aj strana SNS. Do parlamentu sa prekrúžkoval Karol Farkašovský, ktorý v minulosti šéfoval spravodajstvu Slovenského rozhlasu.

Foto: SNS
Naopak do parlamentu sa nedostal bývalý redaktor a moderátor Slovenského rozhlasu, ktorý prispieval na web parlamentnelisty.sk Jozef Hübel.

Novinársku minulosť má aj dvojka na kandidátke Siete Miroslav Beblavý, ktorý bol pred mnohými rokmi komentátorom denníka Sme.

Do parlamentu sa dostali aj zakladatelia webu Konzervatívny výber Milan Krajniak a Peter Pčolinský.

Naopak prehrou skončila strana bývalej riaditeľky rádia Expres Evy Babitzovej a k dverám parlamentu sa nedostala ani strana Roberta Beňa, ktorý moderoval politické diskusie na Markíze.
Rovnako sa do parlamentu nedostal jeho bývalý kolega z Markízy Daniel Krajcer, ktorý kandidoval za SKOK!.

Do parlamentu sa nedostala ani KDH, na ktorej kandidátke bola bývalá moderátorka správ RTVS Natália Žembová.

Do parlamentu sa nedostal herec Igor Adamec, ktorý je riaditeľom bratislavskej ružinovskej televízie a kandidoval za Sieť.