Ako je to so škandálom a políciou v televízii?

Ako je to so škandálom a políciou v televízii? Ilustr.foto: INTV

Policajti Národnej kriminálnej agentúry sú v INTV kvôli závažnej daňovej trestnej činnosti, ktorá mala byť páchaná organizovanou skupinou.

 

 

Kontroverzná televízia INTV, ktorá sídli v Bratislave, dnes na Facebook zverejnila takýto status: "Škandál! Polícia obsadila televíziu. Práve sme sa dozvedeli, že dva dni pred začatím vysielania novej televízie. Robí polícia všetko preto aby zmarila nezávislé spravodajstvo. Bez najmenšieho dôvodu obsadili naše priestory."

Polícia pre web Omédiách.com prítomnosť v televízii INTV potvrdila: „Môžeme potvrdiť, že akciu vykonávajú príslušníci Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru v súvislosti s dokumentovaním závažnej daňovej trestnej činnosti, ktorá mala byť páchaná organizovanou skupinou," povedal pre Omédiách.com Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru.

„Z dôvodu prebiehajúcich procesných úkonov nie je možné poskytnúť bližšie informácie," dodal.

Odporúčame aj: Štart kontroverznej televízie INTV sa nevydaril

Predseda strany Právo a spravodlivosť Peter Puškár, ktorý sa posledné obdobie objavoval aj pri aktivitách Kotlebovej strany, sa dnes na Facebooku posťažoval, že bol zadržaný. Policajná razia bola aj v jeho podniku. „Oni niečo vymysleli z roku 2013, vec kvôli ktorej už raz mi toto urobili. Stále dokola namiesto ukončenia naháňanie strachu," napísal Puškár.

Meno Puškára sa objavuje v spojitosti s novou televíziou INTV. Pokúšame sa získať stanovisko Puškára a televízie, či je medzi nimi prepojenie a aké.

INTV avizovala štart na začiatku roka, jej tvárou mala byť aj bývalá moderátorka televízie Markíza Martina Šimkovičová, ktorá po zdieľaní kritických statusov na adresu utečencov v Markíze skončila. Šimkovičová je teraz poslankyňou za stranu Sme rodina Borisa Kollára.

Spravodajstvo televízii dodáva o.z. InfoVojna Norberta Lichtnera, zakladateľa Slobodného vysielača. Slobodný vysielač za Lichtnera dával priestor na šírenie rôznych konšpiračných teórií ale aj extrémistických názorov. Rádio nemalo problém podporovať stránky ako "Vladimír Putin náš prezident" a častými hosťami boli napríklad Helena Mezenská, Marián Kotleba či Rudolf Vasky, ale aj Slovenské hnutie obrody. Úplne vážne sa tam hovorilo napríklad o hrozbách chemtrails. V televízii pracuje aj Ľubomír Huďo z STV.