Print this page

Na čele novej televízie sú dve ženy z prostredia Markízy a Ruska ILustr.foto: Markíza

V Bratislave vznikla nová televízia INTV, ktorá sa chystá spustiť celoplošné vysielanie.

 


Konateľka novej televízie INTV, ktorá ešte pred štartom mala opletačky s NAKA a vlastnia ju aj ľudia zo Slobodného vysielača, je dlhoročná právnička televízie Markízy, ktorá istý čas nahradila Pavla Ruska v jeho firmách Zuzana Zlámalová.

 

Zlámalová bola od roku 1997 do 2014 právnou zástupkyňou televízie Markíza.
Do Markízy prišla hneď po založení televízie, za éry Pavla Ruska. Keď vstúpil do politiky a založil stranu ANO, zastupovala ho v niektorých spoločnostiach.

V obchodnom registri bola zapísaná ako konateľka INTV koncom marca. „Do projektu som vstúpila ako právnik koncom minulého roka. Potom sme sa dohodli a oznámili to aj Rade pre vysielanie a retransmisiu, že budem spoločnosť zastupovať aj ako konateľ," povedala pre Omédiách.com Zlámalová. „S týmto projektom nemá pán Rusko nič spoločné," dodala.

Odporúčame aj: Ako je to so škandálom a políciou v televízii?

K Pavlovi Ruskovi má blízko aj Blažena Maronová, ktorá bude podľa slov Zlámlovej výkonnou riaditeľkou televízie. Maronová bola lasistentkou poslanca OĽaNO Jozefa Viskupiča, v minulosti bola členkov strany Pavla Ruska ANO, za túto stranu bola v roku 2006 členkou Úsrtednej volebnej komisie. Hoci televízia má za sebou len krátke obdobie skúšobného vysielania, Viskupič už vo vysielaní bol.

Foto: INTV

Spoločníkmi firmy INTV, ktorá vlastní licenciu, je firma Key Art Agency, podiel v spoločnosti má Mária Eibl z Rakúska. V marci pribudol aj Marián Maron a o.z. Infovojna zakladateľa Slobodného vysielača Norberta Lichtnera, ktorá televízii dodáva na kľúč spravodajstvo a niektoré publicistické relácie.

Podiel v televízii má aj Július Greguš, pôvodný majiteľ eseročky TV Karpaty, z ktorej INTV vznikla.