Print this page

INTV u niektorých predčasne skončila Foto: INTV

Dlho avizovaná INTV ešte poriadne nezačala vysielať a už na niektorých platformách končí.

 


Len pred mesiacom spustila INTV vysielanie prostredníctvom družice Astra 3B, ktorú využíva aj satelitná platfroma Skylink. Tento týždeň vysielanie skončilo. Na obrazovke ostal len oznam: "Vysielanie programu bolo zastavené z dôvodu ukončenia spolupráce".

 

Televízia na otázky divákov na Facebooku, ktorí sa dožadujú vysvetlenia, neodpovedá. Pokúšame sa získať stanovisko zástupkyne televízie.
Vysielanie na satelite Astra je za poplatky, ktoré idú rádovo do tisícok eur za mesiac.
„Zatiaľ máme Avis, Skylink, Antik a drobné káblovky. Rokujeme s Towercomom, Orange aj Magiom, tam je to otvorené," povedala pred mesiacom pre Omédiách.com konateľka INTV Zuzana Zlámalová.

Realita je iná.

Na svojej stránke má spoločnosť pri informácii o pokrytí len zoznam DVB-T vysielačov a informáciu o tom, že „Isper - pripravujeme, Antik, Magio – pripravujeme." Isper aj Antik vysielanie spustili. Podľa divákov z ponuky Isper INTV tiež vypadla.

Naopak nedávno IN TV pribudla v ponuke Magio TV, medzi lokálnymi televíziami.

Väčšina väčších operátorov s INTV nerátajú:

UPC: "Televízna stanica IN TV nebola ani nie je súčasťou programovej ponuky spoločnosti UPC. O rozšírení ponuky o nové stanice neustále rokujeme s viacerými programermi a vysielateľmi. O prípadnom zaradení informujeme až po úspešnom ukončení rokovania."

Orange: "Stanica INTV v ponuke Orange TV k dispozícii ešte nebola, aktuálne v najbližších týždňoch ani žiadne takéto zmeny v programovej ponuke neplánujeme."

Satro: "Televízia INTV nás oslovila, ale zatiaľ sme nezačali rokovania. Zo strany našich zákazníkov zatiaľ nemáme dopyt po jej zaradení."

Isper: "Televízia IN TV aktuálne nevysiela prostredníctvom doteraz využívanej družice ASTRA 3B (23,5°E) a jej vysielanie je iba dočasne prerušené dodávateľom. Stanica IN TV by mala byť obnovená v krátkej dobe."

Zisťujeme podrobnosti.
Článok budeme aktualizovať.