Šíri sa falošná posmrtná fotka tváre Lučanského, v skutočnosti je to dobitá tvár iného muža

Šíri sa falošná posmrtná fotka tváre Lučanského, v skutočnosti je to dobitá tvár iného muža Foto FB M. Lučanský

V súvislosti so smrťou bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského sa po sociálnych sieťach šíri množstvo manipulatívnych emotívnych správ ale už aj hoaxov a konšpirácií.

V nedeľu popoludní zaplavila facebook fotka dobitej tváre muža, pri ktorej jej šíriteľ napísal, že „Toto je generál Lučanský po smrti. Nezdá sa mi že by cvičil.“ Pozor, je to hoax.

V skutočnosti je to fotka tváre dobitého dôchodcu, ktorú zverejnili v októbri televízia Markíza, JOJ ale šírila sa aj od syna dobitého dôchodcu, ktorý sa snažil pred dvoma mesiacmi s fotkami nájsť útočníka, ktorý jeho otcovi ublížil.

farkas.jpg

Facebookový profil s názvom Milan Koláček okrem tohto hoaxu, už šíril viacero nenávistných statusov v súvislosti so smrťou Lučanského ale aj ďalšie hoaxy, napríklad ohľadom očkovania.

Hoax s falošnou fotkou má po niekoľkých hodinách tisícky zdieľaní a rozhorčených komentárov.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank. Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.