Štáb Českej televízie prepadli pri natáčaní v San Franciscu

Štáb Českej televízie prepadli pri natáčaní v San Franciscu Ilustr. Foto: ČT

Štáb Českej televízie bol prepadnutý a okradnutý pri nakrúcaní v americkom San Franciscu, kde sa uskutoční schôdzka prezidenta Joea Bidena s jeho čínskym náprotivkom Si Ťin-pchingom. Podľa zástupcu šéfredaktora ČT Martina Řezníčka sú reportéri v poriadku.

 Prepadnutie sa odohralo v nedeľu pred slávnym kníhkupectvom City Lights Bookstore, uviedol v pondelok denník The San Francisco Standard. Podľa neho členovia štábu polícii oznámili, že z auta vystúpili traja ozbrojení ľudia a donútili ich odovzdať vybavenie. Trojica následne utiekla svojim vozidlom.

Sanfranciská polícia vo vyhlásení uviedla, že prípad vyšetruje oddelenie lúpeží. Z olúpeného štábu ČT denník identifikoval kameramana Milana Noska a zahraničného spravodajcu v USA Bohumila Vostala. Hodnota ukradnutého vybavenia je 18.000 dolárov.

"Obaja sú v poriadku a s náhradnou technikou pokračujú v práci," uviedol k incidentu v pondelok večer Rezníček na sociálnej sieti X. Vostal neskôr poďakoval za podporu a povedal, že štáb je v San Franciscu kvôli stredajšej schôdzke Bidena so Si Ťin-pchingom.

Podľa denníka vrhá prípad zlé svetlo na San Francisco, ktoré sa už tak stretáva s negatívnou publicitou v súvislosti s kriminalitou, bezdomovectvom a užívaním drog. V posledných rokoch boli v meste okradnutí aj iní novinári, vrátane štábu televízie CNN, ktorému v marci pred radnicou vykradli auto pri nakrúcaní reportáže o zločinnosti v San Franciscu, pripomína denník.