Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO) Foto: FB Game of Thrones

Záverečná ôsma séria dramatického fantasy seriálu Hra o tróny získala 32 nominácií na televízne ceny Emmy, čo prekonalo doterajší rekord 27 nominácií, ktoré v roku 1994 mal kriminálny seriál Polícia New York.

 

Nomináciám dnes kraľovala spoločnosť HBO, ktorá je tvorcom Hry o tróny a ktorá si pripísala celkom 137 nominácií, zatiaľ čo konkurenčný Netflix má 117 nominácií. Ceny budú udelené 22. septembra.

Úspech Hry o tróny sa očakával, hoci posledná séria sa mnohým fanúšikom nepáčila, takže v petícii žiadali jej pretočenie. Dráma získala nomináciu aj v kľúčových kategóriách, ako sú najlepší dramatický seriál, najlepšia herečka v dramatickom seriáli (Emilia Clarkeová) či najlepší herec v dramatickom seriáli (Kit Harington).

O titul najlepšieho dramatického seriálu sa s Hrou o tróny stretnú napríklad kriminálna dráma Volajte Saulovi, komediálna dráma Toto sme my či thrillerová séria Na muške s drámou Boj o moc.

Šancu stať sa najlepším komediálnym seriálom majú tento rok kriminálne komédie Barry, sitcom The Marvelous Mrs. Maisel a tiež komédia Viceprezident(ka). Tú mnohí kritici ešte pred zverejnením nominácií označili za favorita tohtoročných Emmy. Ak cenu Viceprezident(ka) získa, bude to po rokoch 2013, 2015 a 2017 jej štvrtá premenená nominácia.

Nominant na najlepšieho herca v hlavnej úlohe v komediálnom seriáli sa dnes stali Bill Hader (Barry), Michael Douglas (The Kominsky Method) alebo Don Cheadle (Čierny pondelok), z herečiek v tejto kategórii to sú Julia Louisova-Dreyfusova (Viceprezident(ka)), Rachel Brosnahanová (The Marvelous Mrs. Maisel) alebo Christina Applegate (Dead to Me).

V kategórii minisérie proti sebe stoja päťdielny seriál Černobyľ o havárii sovietskej jadrovej elektrárne, dráma Útek z väzenia v Dannemora, kriminálny seriál When They See Us či thriller Ostré predmety.