Režisér Michalkov so svojom reláciou v ruskej televízii skončil

Režisér Michalkov so svojom reláciou v ruskej televízii skončil Foto: BesogonTV

Jeden z najznámejších ruských režisérov Nikita Michalkov neuspel s vlastnou reláciou v ruskej štátnej televízii Rossija, a tak ho presunuli na internet.

 

Stalo sa tak potom, čo Michalkov z obrazovky divákom vysvetľoval, že americký miliardár Bill Gates za pomoci očkovania vybavuje obyvateľstvo čipmi, uviedol denník Kommersant. Podľa neho repríza Michalkovovej relácie na YouTube zaznamenala milióny zhliadnutí.

Kommersant v tejto súvislosti pripomenul, že v Rusku od tohto roku za šírenie falošných správ v médiách a na internete hrozia vysoké pokuty - cca 5 tisíc eur.

"Reprízu našej predchádzajúcej relácie 'Kto ovláda štát' stiahli z obrazovky, a tak sme ju pustili na internete. Videlo ho viac ako sedem miliónov ľudí. To mi dalo impulz, aby som sa na svoju prácu nevykašlal, a 22. mája predvedieme nový program na internete. Dúfam, že to bude zaujímavé a že nebudete ľutovať," odkázal Michalkov divákom svojim programom Besogon, pomenovanom po Nikitovi Besogonovi, ktorého pravoslávna cirkev uctieva ako svätca z počiatkov kresťanstva a ktorý podľa legendy porazil diabla.

Michalkov, ktorý je aj držiteľom americkej filmovej ceny Oscar, od roku 1998 stojí na čele ruského zväzu filmárov. Je považovaný za oddaného stúpenca prezidenta Vladimira Putina.