Polícia pátra po žene, ktora na nahrávke šíri poplašné informácie o testovaní a liečbe covidu (AUDIO)

Polícia pátra po žene, ktora na nahrávke šíri poplašné informácie o testovaní a liečbe covidu (AUDIO) Ilustr. foto: Omediach.com

Na sociálnych sieťach sa šíri audionahrávka, na ktorej ženský hlas šíri viacero hoaxov súvisiacich s aktuálnou covidovou epidémiou. Nahrávku pomáhajú šíriť rôzne dezinformačné profily na sociálnych sieťach.

Žena na nahrávke, ktorá zaplavila facebook, tvrdí, že od 1. októbra sú všetky testovacie tyčinky "napustené covidom" na úmyselné šírenie ochorenia, očkovaní infikovaní pacienti sú potajomky liečení Ivermectinom a neočkovaní nie.

Polícia označila nahrávku z poplašnú správu a po autorke pátra. „Ide o mimoriadne nebezpečné falošné správy. Ženský hlas viackrát zdôrazňuje, že podľa jej zdrojov ide o fakty, z ktorých "spadla na riť". Opakované zdôrazňovanie, že tieto hoaxy sú pravdivé, môže tejto žene značne priťažiť. Prosíme vás o pomoc. Ak poznáte majiteľku tohto hlasu, napíšte nám súkromnú správu. Ďakujeme,“ napísala polícia.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank. Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.