Polícia zadržala osobu, ktorá sa vyhrážala masovou vražou na Spišských trhoch (VIDEO)

Polícia zadržala osobu, ktorá sa vyhrážala masovou vražou na Spišských trhoch (VIDEO) Reprofoto FB Polícia SR

Pred pár dňami sa na sociálnych sieťah rozšírilo video z účtu s názvom Aleš Škt., v ktorom osoba hovorí o vražde a pláne masovej vraždy v Špišskej Novej Vsi. Na prípad upozornila pred pár dňami aj polícia.

Dnes polícia zverejnila video zo zásahu aj s informáciou, že v súvislosti s vyhrážkami zadržala osobu, ktorá sa mala na sociálnych sieťach vyhrážať plánovaním masovej vraždy na Spiši, no nevolá sa Aleš.

V noci zo štvrtka na piatok vykonala národná kriminálna agentúra s útvarom osobitného určenia (Lynx Commando) zaisťovaciu akciu s krycím názvom „PAS“.

„K zadržaniu osoby výrazne prispel odbor kriminálnej polície okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi. Vykonali sme tiež domovú prehliadku, pri ktorej sme zaistili rozhodujúce digitálne stopy,“ oznámila polícia.

Z doposiaľ vykonaných vyšetrovacích úkonov vyplýva, že hrozba teroristického útoku súvisiaca s videami na YouTube, ktoré sa posledné dni šírili internetom, je definitívne a jednoznačne odvrátená, tvrdí polícia.
Zadržaná bola jedna osoba, nejde však o Aleša Š., ako to prezentoval názov užívateľského účtu na portáli YouTube:

Profil na Youtube je už zablokovaný. Podľa textu, obsahujúceho vulgarizmy, rasistické hlášky, to vyzeralo na psychicky narušeného autora.

Polícia odmietla povedať ďalšie podrobnosti : „V súčasnom štádiu trestného konania nebudeme zverejňovať žiadne ďalšie informácie, no v momente, keď to procesná situácia dovolí, poskytneme viac.“
Apeluje však na verejnosť, aby bola pri manipulácii s obsahom na sociálnych sieťach a v celom internetovom priestore mimoriadne ostražitá. Každá informácia sprístupnená širokému spektru užívateľov sociálnych sietí a internetového priestoru je mimoriadne náchylná na zneužitie.