Zem a Vek, Slobodný vysielač, Hlavné správy a podobní sa spojili

Zem a Vek, Slobodný vysielač, Hlavné správy a podobní sa spojili Ilustr. foto: FB Zem a Vek

Proputinovské, konšpiračné či weby, ktoré podnecujú nenávisť k menšinám, si vytvorili spoločnú platformu, ktorú nazvali Asociácia nezávislých médií.

 

 

Zástupcovia Zem a Vek Tibora Rostása, rádia Slobodný vysielač, Hlavné správy, Medzičas, DAV DVA a Na palete Pavla Kapustu* sa stretli 12. 11. 2016 v Bratislave, aby spoločne založili Asociáciu nezávislých médií (ANM).
Hoci si asociácia dala do názvu slovo médií, s médiami tieto firmy nemajú nič spoločné. Sú to weby s neserióznym, klamlivým, podvodným, konšpiračným alebo propagandistickým obsahom, či politicky angažovaným, čo je prípad Na palete Pavla Kapustu zo SNS, ktoré nedodržiavajú základy žurnalistiky.

Odporúčame aj: Rostás sa obracia s otvoreným listom na Kisku, Fica, ministrov

„Najzásadnejším dôvodom jej vzniku (asociácie) je koncentrovanie síl obhajujúcich všeobecné a nespochybniteľné práva na slobodu slova a prejavu, ktoré sú vystavené čoraz väčšiemu ohrozeniu. Asociácia nezávislých médií tak bude reprezentovať státisícové čitateľské a poslucháčske zázemie," napísal nám v maili za asociáciu Juraj Poláček zakladateľ webu Medzičas.sk, dnes šéfredaktor Konzervatívneho výberu.
Asociácia sídli na adrese Slobodného vysielača.

Aktualizácia: Včera v maili od Poláčka v zozname webov, ktoré "sa stretli, aby spoločne založili asociáciu" bol aj web Na palate. Poláček po výjdení tohto článku zo zoznamu webov Na palete vynechal s vysvetlením, že "Na palete nie je zakladajúcim členom ANM. Do projektu sa nezapojili, boli len na informatívnej schôdzi."

Záznam, ako Rostás zo Zem a Vek žiadal na ruskej ambasáde podporu na médiá a politiku: