Čínsky denník označil online hry za elektronické drogy, akcie herných firiem klesli

Čínsky denník označil online hry za elektronické drogy, akcie herných firiem klesli Foto: Tencent

Čínsky štátny denník podrobil kritike internetové videohry, ktoré označil za "elektronické drogy". Kritika viedla k výraznému poklesu cien akcií popredných čínskych videoherných spoločností Tencent a NetEase. Informoval o tom dnes server BBC.

Štátny denník Economic Information Daily uviedol, že mnoho teenagerov si na internetových hrách vytvára závislosť, a vyzval k novým obmedzeniam v odvetví. Článok listu prišiel v čase zvýšených obáv investorov z regulačných opatrení v Číne. Peking v posledných mesiacoch podnikol niekoľko krokov k získaniu väčšej kontroly nad podnikmi pôsobiacimi v technologickom a vzdelávacom sektore, upozorňuje BBC.

Akcie spoločnosti Tencent počas dnešného obchodovania oslabili o viac ako desať percent, čo znížilo trhovú hodnotu podniku o takmer 60 miliárd dolárov (zhruba 1,3 bilióna Sk). Neskôr akcie časť strát zmazali a obchodovanie uzavreli so zhruba šesťpercentným poklesom.

Firma Tencent dnes sľúbila, že podnikne ďalšie kroky na obmedzenie prístupu mladistvých k svojej kľúčovej hre Honor of Kings. Tú Economic Information Daily označil za najpopulárnejšie internetovú hru medzi študentmi, ktorí podľa denníka jej hraním trávi až osem hodín denne.