Print this page

Facebook údajne plánuje najbližšie dni zmeniť meno Reprofoto youtube 60 Minutes

Americká spoločnosť Facebook plánuje budúci týždeň predstaviť svoje nové meno. Uviedol to server The Verge s odvolaním sa na informovaný zdroj. Facebook v reakcii na správu uviedol, že špekulácie nekomentuje.

 Generálny riaditeľ Facebooku Mark Zuckerberg sa chystá o zmene mena hovoriť na výročnej konferencii 28. októbra, nový názov by ale mohol byť predstavený skôr. Správa prichádza v čase, keď firma čelí rastúcim kontrolám americkej vlády kvôli svojim praktikám.

Premenovanie by znamenalo, že aplikácia sociálnych médií Facebook by bola jedným z mnohých produktov pod materskou spoločnosťou s novým názvom, ktorá bude dohliadať na skupiny ako Instagram, WhatsApp, Oculus a ďalšie, dodal The Verge. Medzi americkými technologickými spoločnosťami to nie je nezvyčajné, firmy menia názvy, keď sa snažia rozšíriť svoje služby.

Americká spoločnosti Google v roku 2015, keď rozšírila svoje podnikanie mimo internetové vyhľadávania a reklamu, zriadila holdingovú firmu Alphabet. Tá dohliada na rôzne podniky, od divízie autonómnych vozov a zdravotníckych technológií po poskytovanie internetových služieb v odľahlých oblastiach, upozornila agentúra Reuters.

Rozhodnutie o zmene názvu tiež zohľadňuje zameranie Facebooku na budovanie tzv. Metaverza, teda internetového sveta, kde ľudia môžu používať rôzne prístroje, pohybovať sa a komunikovať vo virtuálnom prostredí. Facebook výrazne investoval do virtuálnej a rozšírenej reality a chce prepojiť takmer tri miliardy užívateľov prostredníctvom niekoľkých zariadení a aplikácií. V utorok oznámil, že plánuje v Európskej únii v nasledujúcich piatich rokoch vytvoriť 10.000 pracovných miest so zameraním na tvorbu metaverza.

Podľa The Verge by názov firmy mohol mať niečo spoločné s názvom Horizon. Nedávno Facebook premenoval svoju vyvíjanú hernú platformu virtuálnej reality z Horizon na Horizon World.