Netflix vo štvrťroku prišiel o takmer milión predplatiteľov, čakal ale väčší úbytok

Netflix vo štvrťroku prišiel o takmer milión predplatiteľov, čakal ale väčší úbytok

Americká internetová televízia Netflix v druhom štvrťroku prišla v celom svete o 970 tisíc predplatiteľov. Úbytok bol ale oveľa menej výrazný, než firma predtým predpovedala. Spoločnosť Netflix dnes navyše uviedla, že v treťom štvrťroku by sa mal počet predplatiteľov vrátiť k rastu. Akcie podniku po zverejnení štvrťročných výsledkov výrazne posilnili.

Firma v apríli predpovedala, že v druhom štvrťroku stratia dva milióny predplatiteľov. Šokovala tak investorov a vyvolala pochybnosti ohľadom svojich dlhodobých vyhliadok.

V prvom štvrťroku firma vykázala prvý úbytok počtu predplatiteľov za viac ako desať rokov. Naďalej však zostáva dominantným hráčom na trhu, na konci druhého štvrťroka mala takmer 221 miliónov predplatiteľov. V treťom štvrťroku počíta s nárastom počtu predplatiteľov o zhruba jeden milión.

Čistý zisk spoločnosti Netflix sa v druhom štvrťroku zvýšil na 1,44 miliardy dolárov z 1,35 miliardy dolárov pred rokom. Tržby medziročne stúpli o takmer deväť percent na takmer osem miliárd dolárov.

Spoločnosť Netflix teraz plánuje podporiť záujem o svoje služby ponukou lacnejšieho predplatného, ​​v rámci ktorého by sa divákom zobrazovali reklamy.