Musk plánuje odstúpiť z funkcie šéfa Twitteru hneď, ako si nájde náhradu

Musk plánuje odstúpiť z funkcie šéfa Twitteru hneď, ako si nájde náhradu Reprofoto Twitter Elon Musk

Majiteľ a šéf americkej internetovej spoločnosti Twitter Elon Musk vyhlásil, že odstúpi z funkcie šéfa firmy hneď, ako si nájde náhradu. Používatelia Twitteru sa v pondelok vyslovili za Muskov odchod z čela spoločnosti. Musk, ktorý prieskum inicioval, prisľúbil, že sa bude riadiť jeho výsledkami.

"Odstúpim z funkcie generálneho riaditeľa hneď, ako nájdem niekoho dostatočne hlúpeho, aby túto prácu vzal! Potom budem riadiť už len softvérové a serverové tímy," napísal Musk na Twitteri.

Televízia CNBC s odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou v utorok informovala, že Musk aktívne hľadá nového šéfa Twitteru, ktorý by ho nahradil na čele spoločnosti. Už skôr povedal, že jeho pôsobenie na čele Twitteru bude len dočasné. V nedeľu však Musk na svojom účte na Twitteri napísal, že žiadny nástupca zatiaľ neexistuje.

Musk, ktorý je zároveň šéfom automobilky Tesla, kúpil v októbri Twitter za 44 miliárd dolárov. Twitter prechádza po prevzatí významnými zmenami. Musk okrem iného prepustil približne polovicu svojich zamestnancov a začal obnovovať niektoré zrušené účty.