Z vraždy Daniela Tupého obvinili bratislavského advokáta, blogera a rečníka z Infovojny

Z vraždy Daniela Tupého obvinili bratislavského advokáta, blogera a rečníka z Infovojny Achív rodiny D. Tupého

"Vyšetrovateľ NAKA P PZ vzniesol obvinenie osobe JUDr. A. P. za trestný čin vraždy vo veci poškodeného Daniela Tupého. Obvinený je zadržaný a v súčasnosti s ním vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony. Po vykonaní potrebných úkonov rozhodne o ďalšom postupe," informovala v noci polícia.

"Adam P. bol v čase vraždy zrejme študentom Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Polícia je zjavne presvedčená, že v tragický deň v novembri 2005 bol Adam P. na mieste činu spolu s ďalšími ľuďmi z neonacistickej scény. Vyšetrovateľ tvrdí, že to bol práve on, kto mladého 21-ročného študenta Tupého dobodal," napísal web Aktuality.sk. Adam P. v roku 2012 získal titul doktora práv. V súčasnosti si robí doktorát, pôsobí na Katedre právnych dejín a právnej komparatistiky a je známy aj z mediálne známych prípadov ako advokát.

Ako upozorňuje Markíza Puškár v minulosti zastupoval hudobníka obvineného z držby a z výroby extrémistických materiálov Jaroslava Pagáča prezývaného aj Reborn a aktéra kauzy Očistec Martina Fleischera. Pagáč čelil obvineniu z výroby a držby extrémistických materiálov, bránil sa však, že v jeho prípade išlo len o staroslovanskú symboliku.

O advokátovi a jeho obhajobe neonacistu Reborna písal v minulosti aj bloger Ján Benčík, keď upozornil, že Adam P. napríklad na súde tvrdil, že koncerty na počesť neonacistickej skupiny Buldok sa nekonali. Benčík však v blogu zverejnil banery, ktoré dané koncerty propagovali aj fotky z koncertov.

Adam P. bol citovaný v rôznych médiách a opakovane bol hosťom dezinformačného rádia Infovojna, kde sa vyjadroval k bankrotu a konkurzu ale napríklad aj k témam Druhej svetovej vojny, pri ktorých citoval pochybných historikov.

Zároveň pravidelne bloguje, a to na svojom webe aj na webe denníka SME (aktualizácia - všetky texty z blogu na webe SME boli v priebehu dnešného dňa odstránené). V článkoch sa Adam P. venuje hlavne advokátskym veciam, ale aj kritike očkovania a práci polície.

Odporúčame aj: AKTUÁLNE: Vyšetrovateľ žiada pre obvineného z vraždy Daniela Tupého väzbu

Podľa Denníka N obvinený advokát Adam P. počas éry Štefana Harabina pracoval na Najvyššom súde. "V rokoch 2010 a 2011 je jeho meno uvedené v rozvrhu práce, podľa ktorého pôsobil ako vyšší súdny úradník v trestnoprávnom kolégiu. V roku 2011 mal na starosti aj agendu ochrany utajovaných skutočností. V roku 2011 je pri Puškárovi uvedené, že preberal utajované zásielky a mal na starosti agendu ochrany utajovaných skutočností," napísal Denník N.

Previerku Národného bezpečnostného úradu získal v roku 2009.