Netflix zavádza v niektorých krajinách poplatok za zdieľanie prístupu mimo domácnosť

Netflix zavádza v niektorých krajinách poplatok za zdieľanie prístupu mimo domácnosť

Streamovacia služba Netlix oznámila, že používatelia v niektorých krajinách budú musieť novo platiť za zdieľanie prístupu k službe s ľuďmi mimo ich domácnosti. Podľa agentúry AFP sa to týka používateľov v Spojených štátoch a asi stovke ďalších krajín. Poplatok za zdieľanie sa bude v rôznych štátoch líšiť, v USA si budú musieť ľudia priplatiť osem dolárov mesačne.

V Portugalsku, kde už podľa AFP Netflix nové opatrenie zaviedol, naproti tomu vyjde zdieľanie prihlasovacích údajov na štyri eurá. Za zdieľanie prístupových údajov k službe s ľuďmi mimo domácnosť musia už rok platiť aj napríklad používatelia v Kanade.

"Viac ako 100 miliónov domácností zdieľa účet, čo ovplyvňuje naše možnosti investovať do veľkých filmov a seriálov," uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

"Váš účet od Netflixu je pre vás a pre osoby, ktoré s vami žijú, teda pre vašu domácnosť," dočítali sa používatelia v e-maile, ktorý podľa AFP služba rozosiela relevantným predplatiteľom. "Netflix môžete ľahko sledovať aj na cestách, a to buď na svojich osobných zariadeniach alebo na televíznej obrazovke v hoteli alebo inom ubytovaní," doplnila služba.

Netflix, ktorý má vyše 232 miliónov predplatiteľov, koncom minulého roka zaviedol aj lacnejšie predplatné s reklamami.