Musk vyzval Zuckerberga k súboju v klietke, ten súhlasil

Musk vyzval Zuckerberga k súboju v klietke, ten súhlasil Ilustr. foto: Oktagon MMA

Dvaja z najvýznamnejších technologických miliardárov sveta, šéf Twitteru Elon Musk a zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg, sa dohodli na zápase v klietke. Ich komunikácia sa rýchlo rozšírila na internete a používatelia sociálnych sietí teraz debatujú o tom, kto zvíťazí.

S výzvou prišiel Musk, keď na twitteri napísal, že je "pripravený na klietkový zápas" s Zuckerbergom. Šéf firmy Meta, materskej spoločnosti Facebooku a Instagramu, potom zverejnil snímku obrazovky Muskovho tweetu so slovami: "Pošli mi adresu". "Vegas Octagon," reagoval Musk.

Oktagon je súťažná žinienka a osemstenný oplotený priestor používaný na zápasy americkej organizácie prevádzkujúcej elitnú profesionálnu súťaž v zmiešaných bojových umeniach Ultimate Fighting Championship (UFC). UFC sídli práve v Las Vegas v Nevade.

Musk, ktorý koncom júna oslávi 52. narodeniny, zároveň svojho protivníka varoval: "Mám skvelý chvat, ktorému hovorím 'Mrož', kedy jednoducho protivníka zaľahnem a nerobím nič," uviedol. Pripojil video mroža, ktorý sa váľa na chrbte na brehu. "Takmer nikdy necvičím, okrem toho, že zdvíham svoje deti a hádžem ich do vzduchu," dodal.

Tridsaťdeväťročný Zuckerberg sa naproti tomu dlhodobo venuje tréningu zmiešaného bojového umenia MMA a vyhráva amatérske turnaje v brazílskom bojovom športe juu-jitsu.

Hovorca spoločnosti Meta spravodajskému webu BBC povedal, že "ten príbeh hovorí sám za seba". Twitter na žiadosť o komentár nereagoval.

Na sociálnych sieťach sa medzitým strhla debata o tom, ktorý z miliardárov by zvíťazil. Zároveň sa objavili humorné fotomontáže plagátov propagujúce avizovaný zápas.

Nebolo by to pritom prvýkrát, čo proti sebe riaditelia spoločností stáli v ringu. V roku 1992 skončil právny súboj kvôli takmer rovnakému sloganu dvoch amerických leteckých spoločností stretnutiami v páke medzi ich generálnymi riaditeľmi. Šéfa Southwest Airlines Herba Kellehera, posilneného cigaretou, vtedy pred obrovským davom divákov na štadióne v Dallase porazil výrazne mladší generálny riaditeľ oveľa menšej firmy Stevens Aviation, Kurt Herwald. Nakoniec si ale spoločnosť Southwest Airlines ponechala svoj slogan výmenou za charitatívny príspevok vo výške päťtisíc dolárov.