Viac ako dve tretiny ľudí na Slovensku už môže využívať výhody 5G siete od O2

Viac ako dve tretiny ľudí na Slovensku už môže využívať výhody 5G siete od O2 ILustr. foto: O2

O2 rozširuje pokrytie 5G signálom, ktorý bol ku koncu septembra dostupný pre 69,3% ľudí na Slovensku. Od začiatku roka operátor pokryl 782 nových lokalít. Celkovo je tak 5G sieť od O2 dostupná v 972 lokalitách miest a obcí Slovenska.

Každý mesiac narastá aj počet zákazníkov s vhodným 5G zariadením, s ktorým si môžu zákazníci naplno užiť výhody najmodernejšej 5G siete. V septembri predstavoval podiel takýchto zariadení v sieti O2 už vyše 21%, informuje operátor v tlačovej správe.

„Rozvoj siete je pre nás v O2 prioritou. V poslednom období sme sa zamerali nielen na výstavbu nových vysielačov, ale aj na zahustenie, nastavenie a vyladenie už postavenej siete. To všetko s cieľom priniesť zákazníkom tú najlepšiu skúsenosť s našou vynovenou sieťou. Ešte výraznejší rozvoj našich sietí očakávame od projektu zdieľania siete s naším partnerom, ktorý sme ohlásili v lete tohto roka,“ povedal Slavomír Pšenák, technologický riaditeľ O2.

Pre využívanie 5G siete sa zákazník musí nachádzať v lokalite, v ktorej je dostupné pokrytie 5G sieťou. Zároveň platí, že k sieti sa môže zákazník pripojiť iba na zariadeniach, ktoré ju podporujú. "V prípade, ak zákazník potrebuje pomoc s výberom alebo nastavením správneho telefónu, môže navštíviť ktorúkoľvek z O2 Predajní, kde mu konzultanti O2 radi poradia," píše O2.

Zoznam podporovaných zariadení či mapu pokrytia sieťami O2 nájdu zákazníci na stránke www.o2.sk/5G