Neviete, koho v sobotu voliť? Vyskúšajte volebnú kalkulačku

Neviete, koho v sobotu voliť? Vyskúšajte volebnú kalkulačku Zdroj: EP

Blížia sa voľby do Európskeho parlamentu a mnohí voliči stále nevedia, koho majú podporiť. MEMO98 v spolupráci s organizáciou KohoVolit.eu pripravilo projekt volebných kalkulačiek. "Našou ambíciou je pomôcť voličom zorientovať sa v širokej ponuke kandidujúcich strán a pomôcť pri výbere tej, ktorá najlepšie reprezentuje ich názory a hodnoty," píše MEMO98.

Volebná kalkulačka funguje na princípe jednoduchého testu.  Prostredníctvom niekoľkých otázok, na ktoré odpoviete "áno", "nie" alebo "neviem", kalkulačka porovná vaše odpovede s postojmi kandidátov. Na záver vám ukáže, ktoré strany najlepšie zodpovedajú vašim politickým názorom. Kalkulačka je určená pre všetkých voličov, bez ohľadu na vek či politickú orientáciu.

Pre voľby do EP sú pripravené 2 kalkulačky:

Mladí voliči: Ak ste mladý volič, odporúčame vám našu špeciálnu kalkulačku pre mladých. Táto verzia obsahuje otázky a témy, ktoré sú relevantné pre mladšiu generáciu.

Všetci voliči: Pre všetkých ostatných voličov máme pripravenú univerzálnu kalkulačku, ktorá pokrýva široké spektrum politických tém.