Ferruccio FURLANETTO v Opere SND

Ferruccio FURLANETTO v Opere SND Foto: SND

Popredný interpret basového repertoáru Ferruccio FURLANETTO sa predstaví v Opere SND už 26. mája 2017 ako Jacopo Fiesco vo Verdiho opere Simon Boccanegra. V rámci kampane NEDOČKAVEC si môžete zakúpiť vstupenky v predstihu so zľavou 10 %. Akcia platí do 6. februára 2017.

 

 

Ferruccio Furlanetto patrí k najvýraznejším operným interpretom súčasnosti. Od počiatku svojej kariéry bol obklopený hudobnou špičkou. Jeho prvý koncert v milánskej La Scale dirigoval Claudio Abbado (1974). Cesta po popredných operných scénach pokračovala ďalej. Ferruccio Furlanetto začínal divadelnú kariéru v Metropolitnej opere v New Yorku (sezóna 1980/81) a neskôr aj v Opera San Diego. V Európe sa milovníkom opery predstavil v Opéra Bastille, Teatro Colón či Royal Opera House v Londýne, ale aj v Štátnej opere vo Viedni. Pravidelne hosťuje aj v izraelskej Opera Tel Aviv.

Repertoár Ferruccia Furlanetta tvoria nezabudnuteľné postavy basového repertoáru, ako napríklad Mefisto z Gounodovho Fausta, Gremin z Čajkovského Eugena Onegina, Zachariáš z Verdiho Nabucca, Leporello, ale aj Don Giovanni z rovnomennej opery W. A. Mozarta, Orestes zo Straussovej Elektry či Musorgského Boris Godunov.

V titulnej úlohe sa predstaví skvelý barytonista Dalibor Jenis ako Simon Boccanegra.

Vstupenky si môžete zakúpiť on-line na stránke www.snd.sk alebo v našich pokladniciach. Pokiaľ uprednostňujete rezerváciu, je vám k dispozícii telefónne číslo +421 2 204 72 289 alebo e-mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.