Bývalý hovorca Roberta Kaliňáka sa vracia do médií

Bývalý hovorca Roberta Kaliňáka sa vracia do médií Foto: MVSR

Nebude redaktorom, smeruje rovno do vedenia.


Novým marketingovým riaditeľom vydavateľstva Mafra Slovakia bude bývalý hovorca ministerstva vnútra Ivan Netík, informáciu pre Omédiách.com potvrdil zdroj z vydavateľstva aj samotný Netík.

Netík pracoval pre ministra vnútra Roberta Kaliňáka od roku 2013. Najprv ako mediálny poradca, neskôr bol hovorca aj riaditeľ tlačového oddelenia.

Netík prichádza do Mafra Slovakia na miesto po ďalšom bývalom hovorcovi ministerstva, ktoré je tiež v gescii Smeru. Od roku 2016 bol šéfom marketingu vydavateľstva Peter Hajnala, bývalý šéf tlačového oddelenia a hovorca ministerstva pôdohospodárstva za Ľubomíra Jahnátka.

Hajnala sa opäť vrátil na smerácke ministerstvo, v súčasnosti je mediálnym poradcom novej ministerky kultúry Ľubice Laššákovej.

Odporúčame aj: Z Mafra Slovakia odchádzajú dvaja členovia manažmentu

Netík začínal v médiách ako redaktor Nového Času, v dobe, keď šéfredaktorom bulvárneho denníka bol Vladimír Mužík, súčasný riaditeľ vydavateľstva Mafra Slovakia. V Novom Čase pôsobil na viacerých pozíciách. Z denníka odišiel v roku 2013, keď bol zástupcom šéfredaktorky.

Vydavateľstvo Mafra Slovakia, vydáva Hospodárske noviny a viacero ďalších titulov, vzniklo v roku transformáciou z vydavateľstva Ecopress, keď ho v roku 2012 získal Agrofert Andreja Babiša.

Zaujíma Vás zákulisie médií, sleujte nás aj na Facebooku.