Zaraguza má nového šéfa, prichádza s vlastným tímom

Zaraguza má nového šéfa, prichádza s vlastným tímom Foto: Zaraguza

Nový riaditeľ prichádza z agentúry 4.0, odkiaľ si privádza aj svoj tím, Zaraguzu čaká fúzia.

Anna Dzurjaníková po troch rokoch končí ako riaditeľka Zaraguzy. Na voľné miesto prichádza Jakub Mazán, ktorý doteraz viedol agentúru 4.0. „Dostal som ponuku, ktorá sa neodmieta,“ povedal nový CEO.

Jakub Mazán začínal ako copywriter v Daren&Curtis, neskôr si vyskúšal prácu na strane klienta a rozbIehal aj vlastné projekty. Po čase sa vrátil do agentúrneho sveta a viac ako štyri roky viedol digitálne oddelenie v Istropolitana Ogilvy. Po necelých troch rokoch prišla ponuka na riadenie Zaraguzy. Prijal ju pod podmienkou, že si bude môcť vziať aj svoj tím zo 4.0. Z manažérskeho pohľadu ho tak v rovnakom čase čaká nielen prevzatie jednej z najväčších agentúr na Slovensku, ale aj zvládnutie fúzie.

4.0 sa integruje do Zaraguzy

Zaraguzu čaká transformačné obdobie, v ktorom sa do seba integrujú dve agentúry. Popri tom už nový riaditeľ urobil aj prvé strategické kroky v oblasti personalistiky. Pozíciu account directora obsadí Juliana Priatková a kreatívny tím posilní Hugo Hypetrain ako culture insight ideamaker. „To, čo by väčšina brala ako hrozbu, vnímam ako príležitosť. Tímy doteraz fungovali rozličnými spôsobmi, z čoho zrejme vznikne určitá dávka zdravej rivality,“ myslí si Mazán, podľa ktorého jeho úlohou a zároveň výzvou bude manažovať túto rivalitu tak, aby viedla k rastu.

Spoliehať sa bude na svoj manažérsky prístup inšpirovaný systémom radikálnej otvorenosti, ktorý spopularizovala bývalá manažérka z Googlu a Applu Kim Scottová. „Môj feedback je veľmi otvorený a priamy a chcem, aby taký smeroval aj na mňa,“ vysvetľuje a pripúšťa, že nejaký čas bude trvať, kým si na to ľudia zvyknú. V praxi kladie dôraz na transparentnú a efektívnu komunikáciu spojenú s pravidelnými poradami a 1on1 stretnutiami. „Po každom stretnutí musí každý odchádzať s tým, že presne vie, čo a dokedy má urobiť,“ hovorí nový CEO.

Rozvíjať chce nielen technológie, ale aj ľudí

Angažovanie Mazána do riadiacej pozície naznačuje ambíciu Zaraguzy držať krok nielen s marketingovými trendmi, ale aj technologickými. Agentúra 4.0 pracovala na pokročilej dátovej analytike. Obe agentúry podľa Mazána už teraz výrazne pracujú s nástrojmi umelej inteligencie, v čom budú pokračovať a zlepšovať sa. „Základ je, aby sa ľudia vôbec chceli rozvíjať. Potom aj sami ukážu, ako by sa chceli rozvíjať. Vtedy nastupuje seniorita lídrov na jednotlivých oddeleniach. Mojou úlohou je strategicky rozhodovať o vynakladaní zdrojov na túto oblasť. Zatiaľ som dohodol, že od budúceho roka budú môcť využívať mentoring od osobného kouča,“ hovorí nový CEO.

Mazán tvrdí, že ľudí musí práca v prvom rade baviť, v čom ide sám príkladom. Dôraz preto kladie na vytváranie pracovných podmienok, ktoré budú prispôsobené osobným motiváciám zamestnancov. „Pre niekoho je to plat, pre iného zase to, že môže ísť o tretej z práce do škôlky po dcéru. Keď im firma v tomto vytvorí priestor, tak sa im robí ľahšie a prinášajú lepšie výsledky,“ vysvetľuje.