The Banker: Najlepšou bankou na Slovensku je Slovenská sporiteľňa

The Banker: Najlepšou bankou na Slovensku je Slovenská sporiteľňa Ilustr. foto: Slovenská sporiteľňa

Britský prestížny magazín The Banker, patriaci do skupiny The Financial Times, udelil Slovenskej sporiteľni ocenenie Banka roka 2023 na Slovensku (Bank of the Year 2023 in Slovakia).

Toto ocenenie patrí k najrešpektovanejším v globálnom bankovníctve a je považované za medzinárodne uznávaný ukazovateľ zdravia, sily a ziskovosti bánk. Pre Slovenskú sporiteľňu je to tento rok už tretie prestížne ocenenie. Súčasne za uplynulých päť rokov získala až sedem ocenení pre najlepšiu banku na Slovensku (The Banker, Euromoney, Trend Top), čo potvrdzuje jej vynikajúcu kondíciu aj z dlhodobého hľadiska.

„Som rád, že koniec tohto náročného roka môžeme osláviť ocenením, ktoré nám udelil The Banker. Stať sa opäť najlepšou bankou na Slovensku je pre mňa potvrdením, že naša vízia – tvoríme finančné zdravie – je správna a rovnako aktuálna ako pred takmer 200 rokmi. Úspech našej banky je založený na troch kľúčových pilieroch. Sú nimi naši zamestnanci, užitočné inovácie a zodpovedné podnikanie. Vďaka patrí už tradične nielen odbornej porote, ale najmä mojim vyše 3500 kolegom a kolegyniam a všetkým našim klientom a klientkam,“ hovorí Peter Krutil, CEO Slovenskej sporiteľne.

Jednotlivé banky boli hodnotené na základe ich schopnosti poskytovať dobrý finančný výkon a zároveň premieňať výzvy na príležitosti v neustále sa vyvíjajúcom podnikateľskom prostredí. Podľa magazínu The Banker, zohrávajú banky na celom svete kľúčovú úlohu pri rozvoji nových trhov a podnikania. Predovšetkým tým, že čelia výzvam v tomto odvetví a rozvíjajú iniciatívy na poskytovanie finančných služieb čo najväčšiemu počtu ľudí na celom svete.

Časopis The Banker vychádza od roku 1926 a svojich čitateľov má vo viac ako 180 krajinách sveta.
V odborných kruhoch je považovaný za rešpektovaný zdroj informácií o bankovníctve a jeho rebríčky sú uznávaným meradlom úspechu. Celosvetovo sleduje finančnú stabilitu a zdravie viac ako 4 tisíc bánk.

Slovenská sporiteľňa v tomto roku opäť získala aj prestížne medzinárodné ocenenie Najlepšia banka na Slovensku ̶ Euromoney Awards for Excellence 2023. Súčasne si od lokálneho magazínu Trend odniesla striebro z oceňovania Trend Top Banka roka.