Na Grape spečatilo lásku 40 zamilovaných dvojíc, niekoľkí aj úplne vážne oficiálnou svadbou (FOTO)

Na Grape spečatilo lásku 40 zamilovaných dvojíc, niekoľkí aj úplne vážne oficiálnou svadbou (FOTO) Prvý manželský bozk Foto: Kofola

Spoločnosť Kofola v rámci svojej dlhodobej komunikačnej kampane Kofoly sa aj na letnom festivale grape venovala Láske. A to vo veľkom štýle - vytvárala priestor na spečatenie lásky pre zamilované páry a aj tie, ktoré si chceli povedať svoje vážne áno. Kofola podobne ako na Pohode aj na festivale Grape pripravila jedinečný priestor – Námestie lásky, kde si zaľúbení mohli lásku potvrdiť, nezadaní si ju tam mohli nájsť.

Kofola na festivale Grape zorganizovala oficiálne svadby za účasti matrikára 5 párom snúbencov a za asistencie mladého slovenského herca Juraja Kočího si tam sľúbilo zamilovanosť ďalších 35 párov. Prekvapením bola neoficiálna svadba influencerov Jovinečka a Bianky Rumanovej a tiež obnovenie manželského sľubu Mišky Dihman zo Sexuálnej výchovy s jej manželom Puneetom.

„Festivaly sú miestom, kde máme čas sa zastaviť a venovať sa tomu, čo milujeme, či už je to hudba, priatelia, výborné jedlo alebo láska. Dnes na lásku veľa priestoru nemáme a keďže chceme páry inšpirovať k ešte intenzívnejšiemu prežívaniu spoločného času, vzniklo Kofola Námestie lásky. Tento rok sme s ním navštívili 4 festivaly – Rock for People a Colours of Ostrava v Česku a Pohodu a Grape na Trenčianskom letisku,” hovorí Eva Stejskalová, manažérka značky Kofola.

Foto: Alex Kern
"Celý čas sme premýšľali, ako si naplánovať svadbu tak, aby to naozaj vystihovalo nás dvoch. Hneď od začiatku bolo jasné nám aj nášmu okoliu, že klasická svadba do úvahy nepripadá. Sme veľmi spontánni, máme radi nové veci, nové zážitky, cestovanie a zábavu. Prešli sme si veľa alternatívnymi nápadmi cez tajnú svadbu na úrade, záhradnú party, svadbu v Lisabone na ambasáde až po klasickú chatovačku so špekačkami. Ale všade nám niečo chýbalo. Už minulý rok na Grape sme pokukovali na svadby, na dvoch sme aj boli pozrieť a odvtedy nám to vŕtalo v hlave. Po tomto uvažovaní sme sa zhodli na tom, že zobrať sa na Grape, kde to ešte organizuje aj Kofola, je pre nás ako ušité a bude to naozaj náš deň, kde bude všetko to, čo milujeme. Zábava, rodina, kamaráti, Kofola a budeme to naozaj a úprimne my."

Záujem o lásku v Kofole zóne bol naozaj veľký. Najviac zaujali sľuby zamilovanosti, pričom Kofola ani oddávajúci nerobili pri pároch rozdiely. Na festivale Grape bol poradovník na túto láskyplnú aktivitu zaplnený veľmi rýchlo a za dve letá už takto Kofola nanečisto oddala takmer 400 párov. Svadobná hostina Foto: Kofola
Na festivale Grape ale pokračovali aj oficiálne svadby, za prítomnosti matrikára poslanec mesta Trenčín oddal ďalších päť párov, ktoré Kofolu zaujali svojím príbehom lásky. Každý snúbenecký pár dostal od Kofoly 14 vstupeniek – pre dvoch snúbencov, ich svedkov, rodinu a najbližších priateľov, Kofola však pre mladomanželov a ich najbližších zorganizovala aj celú svadobnú hostinu. Tiež vytvorila priestor, aby si užili tanečnú zábavu za zvukov z koncertných pódií, kde práve naživo hrali Korben Dallas, Para, alebo aj zahraniční headlineri festivalu ako Granson, Nothing But Thieves či Michael Kiwanuka. A ako svadobný dar od festivalu dostali mladomanželia lístky na ďalší ročník, aby mali kde osláviť svoje prvé výročie.

Barbora a Martin    Foto: Alex Kern
Barbora a Martin sa spoznali na Duchonke, zoznámil ich tam ich kamarát Vlado, ktorý priviedol Barboru k oltáru. Ich ďalší kamarát Filip priviedol ženícha. „Milujeme Grape a sme najvernejší fanúšikovia. Náš príbeh lásky je dlhý - trvá už neuveriteľných 10 rokov. Spolu sme nevynechali ani jeden Grape.“

Námestie lásky Foto: Alex Kern
Na festivale a v láske je možné všetko

Návštevníci mohli absolvovať aj tzv. Školu flirtovania s Miškou a Denisom z podcastu Sexuálna výchova a s Diankou zo zoznamovacej služby Láska Tu. Tá ale nepriniesla na festival len spomínanú Školu flirtovania, ale jej hlavnou úlohou bolo pomôcť ľuďom zoznámiť sa. Aj keď na festivale, na ktorý sa príde zabaviť 30 000 ľudí, sa to zoznamovanie zdá veľmi prirodzené a automatické, nie je to tak.

Marek a Kristína Foto: Alex Kern
"Mám za sebou 10 ročníkov festivalu Grape, Marek 5. Pásky odložené. Každý ročník to boli pre mňa také Vianoce v lete. Absolvovala som festival s dvomi inými chalanmi predtým, ani raz to nebolo ono. Snívala som o tom, že si raz nájdem toho pravého práve na festivale, budeme obaja naladení na rovnakú vlnovú dĺžku a budeme sa vláčiť za ručičky po areáli, za každého počasia a baviť sa spolu. A ten sen sa mi splnil. Od minulého roka spomínam na svadby na Grape a svadba na Grape s týmto mojím vysnívaným parťákom do života je dokonalé vyvrcholenie jednej festivalovej éry a našich spoločných 5 rokov."

Pre tých, ktorí si chceli z Grapu odniesť aj nové kontakty, z ktorých potenciálne môže vzniknúť niečo viac, bola preto pripravená Zoznamka s Láska Tu. Záujemcovia mohli absolvovať rýchle rande, kde sa dvojice striedali v niekoľkominútových rozhovoroch, a ak si sadli, vymenili si kontakty.

Skola flirtovania na festivale Grape  Foto: Kofola

V aplikácii Láska Tu už teraz vidíme, že kontakty sú stále živé aj zo zoznamiek na júlových festivaloch. Okrem rýchlych rande však Láska Tu pripravila na Grape aj rôzne zoznamovacie hry, napr. Molekuly lásky, ktoré ľuďom umožnili vo veselej atmosfére a v dotyku s ostatnými prísť na chuť spoznávaniu sa a láske. A v dotyku návštevníci ostali aj počas tanečných workshopov so známymi tanečníkmi Matyášom Adamcom a Lacom Cmorejom, ktorý sa venoval nástrahám partnerského tanca.

Letné festivalové Námestie lásky bolo súčasťou dlhodobej komunikačnej kampane Kofoly, ktorá má za cieľ posilňovať vzťahy v spoločnosti. Kým vlani sa tradičná československá značka zamerala na kvalitné trávenie spoločného času a zaviedla tzv. Láskyplný piatoček, tento rok vyzýva páry k vzájomným dotykom.