Novou finančnou riaditeľkou Slovenskej sporiteľne je Andrea Blažová

Novou finančnou riaditeľkou Slovenskej sporiteľne je Andrea Blažová Ilustr. foto: Slovenská sporiteľňa

Slovenská sporiteľňa má novú finančnú riaditeľku. Stala sa ňou Andrea Blažová, ktorá v uplynulých rokoch riadila v banke odbor účtovníctva a controllingu. Bude tak aktívnou súčasťou predstavenstva banky ako nehlasujúci člen či reprezentovať ju aj voči externým partnerom. Súčasne ostane aj naďalej členkou tímu zodpovedného za transformáciu Slovenskej sporiteľne.

Peter Krutil, CEO Slovenskej sporiteľne, ostávaj aj naďalej v roli CFO, avšak časť povinností od neho prevezme Andrea.

„Chcela by som sa predovšetkým poďakovať za dôveru, ktorú som dostala. Táto rola je dôležitá pri podpore prebiehajúcej transformácie banky, riadení agilného akčného plánu, ako aj pri každodennom riešení nových výziev, ktorým neustále musíme čeliť, aby sme boli ako banka v dobrej finančnej kondícii a zároveň zvyšovali spokojnosť našich klientov,“ vyjadrila sa Andrea Blažová.

Fo. Slovenská sporiteľňa

Andrea Blažová pracuje v Slovenskej sporiteľni od roku 2012. Začínala ako vedúca oddelenia finančného controllingu, neskôr prevzala aj nákladový controlling. Odbor účtovníctva a controllingu mala na starosti od 1. mája 2021. V bankovom sektore pôsobí už 18. rok, pred príchodom do Slovenskej sporiteľne pracovala 5 rokov v ČSOB ako vedúca controllingu a plánovania bankovej skupiny. Skúsenosti získala aj v spoločnosti Orange na financiách. Vyštudovala Fakultu podnikového manažmentu na Ekonomickej univerzite v Bratislave a spravila si aj skúšku ACCA dip. IFR.

„Čakajú nás veľké výzvy, pokračujeme v transformácii banky či napĺňaní novej stratégie skupiny Erste. Súčasne žijeme v náročnej dobe aj z pohľadu predvídateľnosti podnikateľského prostredia či vývoja ekonomiky v krajine. Mojou prioritou je zamerať sa na tieto kľúčové výzvy pre banku a viesť ju tak, aby bola stabilná a prosperujúca aj naďalej. Preto som rád, že časť agendy financií prevezme skúsená finančná manažérka Andrea Blažová. Držím jej v novej úlohe palce a teším sa na jej prínos do nášho predstavenstva, a to nielen v oblasti financií “ povedal Peter Krutil, CEO Slovenskej sporiteľne.