Máša a medveď predviedli svetovú šou v Bratislave. Ľadové turné pokračuje

Máša a medveď predviedli svetovú šou v Bratislave. Ľadové turné pokračuje

Víkend na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave patril populárnej rozprávkovej dvojici, Máši a medveďovi. Moderná adaptácia fenomenálnej ruskej animovanej rozprávky prilákala do Bratislavy viac ako 15 000 malých aj veľkých divákov.

Na ľade sa predstavilo dohromady 44 účinkujúcich, medzi ktorými boli korčuliari, tanečníci aj akrobati.

Vypredaná hala tlieskala, tancovala aj spievala.

Ondřej Soukup na tlačovej konferencii priblížil ako tvoril piesne pre ľadovú šou Máša a medveď. "Nechcel som písať prvoplánovo detskú hudbu. Zvyčajne je taká predstava, že pre deti sa má písať detská hudba. Ale dnes deti počúvajú niečo úplne iné. Snažil som sa písať pestrú hudbu," povedal Soukup a dodal tiež, že hudbu zložil na texty, ktoré najprv napísala Gabriela Osvaldová.

Režisérka prvej ľadovej šou v slovenskej produkcii, Valeria Schulczová, potvrdila, že snahou autorského tímu bolo, aby šou bola zážitkom pre deti, ale taktiež aby si tam svoje našli aj rodičia. "Je tam skvelá hudba, pesničky, ktoré zostanú v hlave. Je to rodinná šou."

Viac: Šou Máša a medveď prichádza. Pozrite sa do zákulisia

Šou sa pripravovala dva a pol roka a spolupracovala na nej produkčná spoločnosť Comunique, ktorá vlastní licenciu na použitie značky Máša a medveď, autorský tím a ďalší známi slovenskí aj českí umelci.

Šou Máša a medveď na ľade ukončila bratislavskými predstaveniami slovenskú časť turné a ďalej cestuje do Českej republiky, kde sú predstavenia naplánované v Prahe, Ostrave, Brne, Českých Budějoviciach a Pardubiciach.