Slováci preferujú úsporu cez okamžité zníženie úroku

Slováci preferujú úsporu cez okamžité zníženie úroku

Okamžité zníženie úroku pri refinancovaní pôžičky preferuje 44 % Slovákov, ktorí majú bankový úver. Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu GfK pre banku ZUNO.

 

 

Medzi atraktívne benefity patrí aj okamžité zníženie mesačných splátok (37 %) a zníženie celkových nákladov na úver (36 %).

„Dáta z prieskumu ukazujú, že bankoví klienti sú si vedomí možnosti šetrenia, ktoré vyplýva aj z dlhšie trvajúceho poklesu úrokových sadzieb. Ďalšou možnosťou je ušetriť aj na poplatkoch," komentoval výsledky prieskumu Jozef Dudáš, špecialista na úvery ZUNO.

Zdroj: exkluzívny prieskum GfK pre ZUNO v SR

„Zaujímavým zistením, ktoré vyplynulo z nášho prieskumu, je frekvencia sledovania ponúk na refinancovanie úverov. Takmer polovica respondentov sleduje ponuky na refinancovanie aspoň raz za mesiac, pričom viac ako polovica z nich dokonca viackrát," uviedol Július Filo, Sector Leader, Financial Services & Technology GfK.

Prieskum pre ZUNO vykonala online spôsobom GfK Slovakia na vzorke 300 respondentov. Predošlý prieskum pritom ukázal, že ušetrenie prostredníctvom prenesenia úveru do inej banky reálne zvažuje až 43% Slovákov.

Od roku 2010 sa ZUNO postupne darí zlepšovať hospodárske výsledky. Dôvodom je rastúci predaj úverových produktov, keďže banka momentálne patrí z pohľadu ponúkaných sadzieb pri refinancovaní pôžičiek na špičku rebríčka medzi slovenskými aj českými bankami.

Úrokové sadzby pri refinancovaní pôžičiek pritom v ZUNO začínajú pri 6,9 % p.a.

• TIP: Rady, ako si preveriť svoj starý úver, vám ponúkame v tomto blogu.