Podľa prieskumu MML-TGI najsledovanejšia je Markíza, najčítanejší je Nový Čas

Podľa prieskumu MML-TGI najsledovanejšia je Markíza, najčítanejší je Nový Čas

Spoločnosť Median SK zverejnila výsledky prieskum MML-TGI za 4. kvartál minulého roku a 1. kvartál tohto roku.

Nový Čas si udržal prvú pozíciu so 16%. Druhý v poradí je denník Pravda so 7%. Čítanosť denníka Sme je na úrovni 7%. Nasleduje denník Plus jeden deň so 6% a Šport so 4% . Hospodárske noviny a Korzár majú 3% čítanosť.

Najčítanejším týždenníkom je Plus 7 dní s 9%. Druhú pozíciu obsadil Život s čítanosťou 7%. Báječná žena dosiahla 6% a rovnako aj týždenník Nový Čas pre ženy.

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval včera" predstavuje 67%. Poradie otvára Rádio Expres s 20%, ďalej Rádio Slovensko s 18%, nasleduje Fun rádio s 11%. S 8% sa na štvrtom mieste umiestnilo Rádio Jemné. Rádio Europa 2 získalo 7%. Šiesta priečka patrí Rádiu Regina rovnako so 7% a siedme je Rádio_FM s 3%.

Najvyššie percento sledovanosti televíznych staníc dosiahla Televízia Markíza - 53%. Sledovanosť na úrovni 33% zaznamenala TV JOJ, za ňou sa umiestnila Jednotka s 24%. Nasleduje TA3 so 6%, TV Doma so 6%, TV Dajto, Dvojka a ČT1 so 4%. Prvú desiatku najsledovanejších televíznych staníc uzatvárajú NOVA a Prima s 3% sledovanosťou.

Spoločnosť MEDIAN SK realizuje národný prieskum MML-TGI® (Market& Media &Lifestyle) v licenčnej spolupráci s anglickou spoločnosťou Kantar Media. Na Slovensku tento prieskum kontinuálne prebieha od roku 1997.

Výsledky zverejnené v tlačovej správe boli zbierané v termíne od 15. septembra do 14. decembra 2014 a od 5. januára do 29.marca 2015. Prieskum bol realizovaný na vzorke 4.434 respondentov, občanov Slovenskej republiky vo veku 14 - 79 rokov.