Bývalého zakladateľa Rádiožurnálu a politika Ivana Mjartana našli mŕtveho

Bývalého zakladateľa Rádiožurnálu a politika Ivana Mjartana našli mŕtveho Reprofoto TV JOJ

V pondelok popoludní hasiči v Horskom parku na Drotárskej ceste našli v byte, ktorý patrí bývalému politikovi Ivanovi Mjartanovi, mŕtve telo.

 

Podľa informácií TV JOJ/noviny.sk by malo ísť o 59-ročného Mjartana. Do bytu prišiel v pondelok človek z najbližšej rodiny a chcel sa dostať do spálne, ktorá bola zvnútra zamknutá. Zavolali záchranárov a následne hasičov, ktorí byt otvorili.

"Na mesto bol privolaný obhliadajúci lekár, ktorý vylúčil cudzie zavinenie a pre zistenie presných príčin smrti bola nariadená pitva. Prípadom sa v súčasnosti zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave I," povedala pre JOJ hovorkyňa policajtov Veronika Slamková.

V roku 1982 začínal ako redaktor Československého rozhlasu. Najprv bol redaktorom v Redakcii vedy a techniky, neskôr sa v Redakcii medzinárodného života. Po novembri 1989 založil a viedol redakciu Rádiožurnálu SRo. V roku 1992 sa stal poslanca Federálneho zhromaždenia (FZ) ČSFR za Hnutie za demokratické Slovensko (HZDS).