T. E. Rostas sa vracia do éteru s novou Vivou

T. E. Rostas sa vracia do éteru s novou Vivou Foto: Zem a vek

Veľká časť bývalého tímu Rádia Viva sa vracia do éteru s Rádiom Metropol. Licenčná rada o ňom ešte nič nevie.

 


Ľudia z rádia Viva sa chystajú vysielať na dvoch bratislavských frekvenciách málo známeho rádia s názvom Superádio. Rádio bude ponúkať program Viva pod názvom Viva Metropol. Licenciu na frekvencie vlastní spoločnosť Intersonic, tá zatiaľ o zmenu Radu pre vysielanie a retransmisiu nepožiadala.

 

K novej Vive Metropol sa zo zástupcov rádia prihlásil Dušan Budzák a do éteru sa vracajú viacerí moderátori. „Od 17. februára 2014 o šiestej hodine ráno začína svoje vysielanie nové regionálne rádio Viva Metropol. Prevádzkuje ho spoločnosť Intersonic, prevádzkovateľ rádií RockJam Radio a Superadio," napísal v tlačovej správe Ivan Lacho zo spoločnosti Intersonic. Ako ďalej píše, na bratislavských frekvenciách 101,1 MHz a 94,9 MHz Intersonic spustí" plnoformátové vysielanie regionálneho rádia, ktoré bude pokrývať Bratislavu a okolie a vo veľmi krátkom čase aj oblasť Záhoria až po Malacky."

Odporúčame aj: Rádio Viva sa vracia s novým názvom aj na nových frekvenciách

Rádio Viva Metropol prinesie hudobný formát pôvodného Rádia Viva, regionálne spravodajstvo, dopravný servis a moderované programy. Moderovať budú Alex Štefuca a jeho ranný tím, Maroš Palesch – z dopravného servisu slovenských rádií a tím spravodajstva s Igorom Štefucom, Janou Bárdošovou, Miroslavom Škrhom a Karolínou Lamačovou-Duckou. Novou posilou bude Táňa Timková, ktorá bude moderovať predpoludňajšie vysielanie.

Vo vysielaní sa objavia aj relácie Vivy – Dado Nagy a jeho Kniha na tento deň, Mlčanie Tibora Eliota Rostasa, Legendárnych desať s Petrom Hurajtom, aj nedeľné príhovory Jána Sucháňa.

Vysielať sa budú večerné a nočné špeciály - Viva Párty a Viva Oldies párty.

Na zmenu názvu aj programu potrebuje vysielateľ súhlas rady. Do publikovania tohto článku oň nepožiadal. "Frekvencie 101,1 MHz Bratislava a 94,9 MHz Bratislava sú pridelené vysielateľovi INTERSONIC spol. (programová služba SUPERADIO)," povedala pre Omédiách.com hovorkyňa rady Lucia Jelčová. V zmysle zákona je vysielateľ povinný oznámiť rade všetky zmeny týkajúce sa údajov uvedených v žiadosti o licenciu a v dokladoch priložených k tejto žiadosti do 15 dní od vzniku týchto zmien. Takýmito zmenami sú aj zmena názvu programovej služby a zmena programovej skladby. Na základe oznámenia Rada buď rozhodne o zmene udelenej licencie, alebo zmenu zamietne a určí lehotu na nápravu. "Spoločnosť INTERSONIC rade zatiaľ nedoručila žiadnu žiadosť týkajúcu sa spomenutých zmien," povedala Jelčová.

http://www.omediach.com/radio/item/3538-radio-viva-sa-vracia-na-inych-frekvenciach