Známe mená z reklamnej branže vytvorili agentúru Silwer zameranú na generáciu 50+

Známe mená z reklamnej branže vytvorili agentúru Silwer zameranú na generáciu 50+ Foto: Silwer Agency

Štvorica seniorných profesionálov ohlásila vytvorenie novej reklamnej agentúry s názvom Silwer Agency zameranej špeciálne na cieľovku 50+. Riaditeľom agentúry a majiteľom je Martin Marko, Account Director Miroslava Čechová a Iveta Puchovanová a Creative Director Beáta Hudecová. Štvorica dlhé roky pôsobila v agentúre MW Production.

 

Všetci štyria zakladajúci členovia majú cez päťdesiat a v reklamnej branži si odslúžili takmer 30 rokov. „Zakladáme plnoformátovú reklamnú agentúru pre cieľovú skupinu ľudí nad 50 rokov. Striebornej generácii rozumieme, vekový priemer kľúčových ľudí v našej agentúre Silwer je 52 rokov,“ povedal Martin Marko. „Okrem toho sme od roku 2020 zrealizovali 10 vlastných marketingových výskumov, v ktorých sme oslovili viac ako 17 000 respondentov nad 50 rokov. Chceme dostať cieľovú skupinu 50+ na hlavný „stage“ slovenskej reklamy,“ dodal majiteľ agentúry Silwer.

Generácia 50+, nazývaná aj strieborná, je na Slovensku početná a zároveň najbohatšia.

Dva milióny ľudí nad 50 rokov minie na svoju spotrebu 10 mld. € ročne. Zároveň vlastní 80% všetkých aktív. Napriek tomu, len 15% reklamných kampaní značiek je cielených na túto solventnú skupinu. Slovenská reklama ľudí po päťdesiatke prehliada, dalo by sa povedať, že až ignoruje. Reklamné agentúry sa častokrát špecializujú hlavne na mladých, píše agentúra v tlačovej správe.

Podobná situácia je aj inde. Strieborná ekonomika, definovaná ako tovary a služby pre ľudí nad 50 rokov, by mala v krajinách Európskej únie do roku 2025 dosiahnuť objem 5,7 bilióna eur, čo je takmer tretina jej HDP. Napriek tomu, podľa mnohých zahraničných výskumov, sa ľudia nad 50 rokov cítia značkami (brandami) ignorovaní.

Agentúra chce bojovať aj proti mýtom a predsudkom voči staršej generácii, otvárať „antiaging“ témy vo verejnom priestore a hovoriť o názoroch po päťdesiatke. „Budujeme preto agentúrnu „Radu starších“, poradný orgán seniorných expertov z rôznych oblastí a spolu s nimi chceme byť hlasom našej generácie. Trend vzniku špecializovaných agentúr pre „silver“ generáciu pozorujeme v okolitom svete už niekoľko rokov a sami sme tak trošku prekvapení, že u nás sme prví,“ dodáva Marko.