Kofola vyzýva k vzájomnému dotýkaniu, prináša Kofolu za bozk aj mapy lásky (VIDEO)

Kofola vyzýva k vzájomnému dotýkaniu, prináša Kofolu za bozk aj mapy lásky (VIDEO)

Tisícky dotykov venujeme priemerne každý deň mobilom namiesto toho, aby sme objatím alebo bozkom potešili milovanú osobu. A práve to chce Kofola originálnou cestou zmeniť. V novej kampani Kofola nadväzuje na tému lásku, pričom sa zamerala špeciálne na dotyky. 

„Dozvedeli sme sa, že priemerný Čech či Slovák venuje každý deň 2 600 dotykov svojmu mobilnému telefónu alebo tabletu. A to nás šokovalo. Preto sme sa rozhodli tento rok posunúť našu myšlienku Láskyplných piatočkov, v rámci ktorých sme minulý rok venovali našim zamestnancom deň voľna na lásku, o novú výzvu: poďme sa viac dotýkať! Tento rok preto prichádzame s Láskyplným piatočkom plným dotykov,” vysvetľuje Lenka Tenglerová, manažérka značky Kofola.

„Z mnohých odborných výskumov vieme, že intímne dotyky majú inú kvalitatívnu hodnotu ako dotyky formálne. Objatia, bozky alebo masáže môžu nielen znižovať hladiny stresových hormónov a zlepšovať celkové zdravie, ale vďaka vyplavovaniu oxytocínu, často označovaného ako "hormón lásky", posilňujú aj puto a dôveru medzi partnermi a podporujú pocit blízkosti a bezpečia. A to sa samozrejme nemôže stať, ak svoje vzťahy skryjeme do online virtuálneho prostredia, kde hrajú prím naše predstavy a fantázie, ktoré nemajú s realitou nič spoločné,” uvádza párový terapeut Jan Vojtko.

Web Kofoly umožňuje vytvoriť si vlastnú Kofoláskovú mapu dotykov, ktorú je možné zdieľať so svojou polovičkou.

Kampaň, ktorá sa odohráva v online aj offline prostredí, je postavená na insighte, ktorý vychádza z dnešného sveta – mobilov sa dotýkame stále viac. "Čas strávený na telefóne sme prepočítali na doslova hmatateľný dôkaz. Napríklad 2,5 hodín scrollovania = 2 600 dotykov, ktoré sme radšej mohli venovať svojim polovičkám a zvýšiť si tak hladinu oxytocínu, hormónu lásky,“ hovorí Dominika Múdra, Strategy Director z agentúry Wiktor Leo Burnett, ktorá je pod kampaňou podpísaná.

„Téma sa pre nás stala príležitosťou, ako môžeme s Kofolou láske skutočne pomôcť. V TV a online sme ju rozohrali prostredníctvom Kofoláskových máp dotykov, ktoré fungujú ako hravá navigácia po erotogénnych zónach. V gastre zase k dotykom inšpirujeme cez Kofoláskové dotykové tetovačky, alebo aktivitou Kofola za pusu,“ dopĺňa Kristína Pavlendová, Creative Director, Wiktor Leo Burnett.

Špeciálne tetovačky, vďaka ktorým si ľudia môžu jednoducho označiť svoje obľúbené miesta na láskyplné dotyky, budú dostupné v zhruba 8000 podnikoch naprieč ČeskoSlovenskom. Vo vybraných prevádzkach bude možné získať aj Kofolu zdarma za pusu. Stačí si v nich v akýkoľvek piatok objednať Kofolu a dať si pred obsluhou pusu so svojou drahou polovičkou. Kofolu za pusu ponúkajú už od 31. mája vybrané podniky, ktorých zoznam nájdete na www.kofola.sk/laskyplnakofola, a aktivita bude trvať do 31. augusta.

Láskyplný piatoček je dlhodobou komunikačnou kampaňou Kofoly, ktorá má posilniť vzťahy medzi ľuďmi. Odštartovala minulý rok, kedy spoločnosť darovala svojim zamestnancom deň voľna na lásku nad rámec bežnej dovolenky a motivovala k tomuto kroku aj ďalšie firmy.

Vizitka kampane:
Zadávateľ: Kofola ČeskoSlovensko
Kreatívna agentúra: Wiktor Leo Burnett
Brand Strategy: Ľubica Mieresová, Lenka Tenglerová
Creative director: Kristína Pavlendová
Strategy director: Dominika Múdra
Art director: Martina Mihálová
Copywriter: Lukáš Baláž, Ivana Viteková
Graphic designer: Gabriel Jakubkovič, Jaroslav Varchola, Štefan Nosko
Account manager: Laura Chnapková
Account Executive: Lukáš Petriska