Informáciu o smrti herečky Robertsovej dementovali (VIDEO)

V utorok celým svetom obehla informácia, že vo veku 65 rokov zomrela americká herečka Tanya Robertsová, ktorá bola jednou z partneriek filmového Jamesa Bonda. Úmrtie oznámil v utorok jej agent na základe informácií od jej priateľa a následne informáciu poskytol americkým médiám. Mike Pingel oznámil, že herečka zomrela v nedeľu, že to nebol covid-19. "Som z toho zničený, boli sme priatelia 20 rokov. Bola plná energie a prežili sme spolu divoké časy. Bola naozajstný anjel a bude mi veľa chýbať," povedal Pingel.

Herečka nezomrela. Dnes jej agent informáciu poprel. Podľa stanice CNN bola Robertsová prijatá na losangeleskú kliniku 24. decembra, keď vo svojom kalifornskom dome skolabovala po prechádzke so psom. Herečka  sa nachádza vo vážnom stave v nemocnici. Dnes to podľa agentúry AFP uviedol opäť agent Mike Pingel, ktorého kontaktovala nemocnica, že herečka je nažive. Podľa Pingel sa však jednalo o nedorozumenie, ktoré vzniklo pri jeho telefonickom rozhovore s partnerom Robertsovej Lancom O'Brienom. Šesťdesiatpäťročná Robetsová sa podľa agenta nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici Cedars-Sinai v Los Angeles.

Hovorca nemocnice však s odvolaním sa na lekárske tajomstvo odmietol AFP oznámiť podrobnosti o jej zdravotnom stave.

Robertsovej pôvodné meno je Victoria Leigh Blumová a než začala filmovať, venovala sa modelingu. Vo filmovej brandži strávila 30 rokov. Po natočení niekoľkých televíznych seriálov prišla jej najslávnejšie úlohy v bondovke Vyhliadka na vraždu z roku 1985. Stvárnila v nej geologičku Stacey Suttonová. Pre jej partnera Rogera Moora to bola posledná príležitosť zahrať si agenta 007. Do šesťdesiatky mu vtedy chýbali dva roky.

Robertsová potom mala ďalší úspech v seriáli Tie roky sedemdesiate, avšak vo štvrtej sérii náhle ukončila natáčanie, aby sa mohla venovať chorému manželovi. K seriálu sa vrátila po manželovej smrti. Na televíznych obrazovkách sa naposledy objavila roku 2005 v seriáli Barbershop.