Ivan Mikloš pripomína Ficovi "kvalifikáciu" Počiatka

Bývalý minister financií Ivan Mikloš pripomína na facebooku Robertovi Ficovi odbornosť jeho ministra financií Jána Počiatka:

Tak som sa dozvedel, že Robert Fico sa chystá písať list európskym ministrom financií o tom, aký je Matovič nehodný a nevhodný na funkciu ministra financií. Nuž, rád by som Ficovi pripomenul, že on nominoval na túto funkciu istého Jána Počiatka, ktorý ju potom aj štyri roky vo Ficovej vláde vykonával. Akým spôsobom, o tom najlepšie svedčí jeho "slávne" video s bývalým generálnym prokurátorom Trnkom, na ktorom sa nielen dohovárajú na tom, ako zametú Počiatkovu korupčnú kauzu Tipos/Lemikon pod koberec, ale kde Počiatek aj veľmi farbisto popisuje, aký "kvalifikovaný" bol pre túto funkciu a ako ju vykonával, napríklad práve v tom Bruseli, kde ide Fico písať.
Takže na pripomenutie, o svojej odbornosti a pripravenosti na funkciu ministra financií Počiatek v uvedenom videu okrem iného hovorí (sorry za vulgarizmy, ale citujem JP): "Problém bol v tom, že my sme boli dezorientovaní. Čo myslíš, že ja som vedel, jak tie verejné financie fungujú? K**** baraní som vedel."
A svoje pôsobenie v Bruseli popisuje taktiež veľmi farbisto: "Musel som tam ísť v pondelok, skončili sme asi o desiatej. A celá partička, že čo budeme robiť? Že ideme tu niekde do baru, len tak na krátko. Jasné. O štvrtej ráno sme tam hľadali nejakú kebabovú uličku, do p*** a žrali sme tam kebaby niekde v p***, neviem, kde sme to boli naj*****. A ráno o devátej choď do p*** si tam sadnúť. Žáhu som mal, neviem, čo sme tam zežrali všetko, naj***** úplne, k****... Vieš dobre, že jeden oblek - sa Ti nechce veľká kabela niesť do lietadla, tak len inú košeľu, oblek, smrdel som do p*** celý, zaj***** do p***, zle mi bolo, grgalo sa mi..."
Takže tak. Rozmýšľam, či by nemal Fico ten list, čo bude posielať do Bruselu, nechať podpísať aj Počiatka.