OKS: Vyzývame Matoviča, aby prestal s útokmi na novinárov, vedcov a oponentov

OKS - Občianska konzervatívna strana je presvedčená, že občania v minuloročných voľbách volili strany dnešnej vládnej koalície s dôverou v to, že prinesú do vládnutia zmenu. Ľudia demonštrujúci na námestiach za slušné Slovensko si želali, aby sa dodržiavali písané i nepísané pravidlá a aby základným štandardom bolo hovoriť pravdu a dodržiavať zákony.

„Vyzývame preto Igora Matoviča, aby svojím konaním ďalej neznižoval dôveru ľudí vo vládu a v nezávislé inštitúcie našej krajiny. Aby prestal s útokmi na novinárov, vedcov a oponentov. Aby nekomunikoval naďalej spôsobom, ktorý vyvoláva vášne a nenávistné prejavy na sociálnych sieťach,“ uviedol Ondrej Dostál, predseda OKS a poslanec NR SR (klub Sloboda a Solidarita).

„Je našou spoločnou úlohou, aby sme étos z námestí a očakávania voličov pretavili do dobrej správy vecí verejných a skutočne slušnej politiky. Cesta k tomuto cieľu však nevedie cez neustále osobné útoky na slobodné médiá a nezávislé inštitúcie. Dosť bolo útokov,“ konštatoval Radovan Kazda, člen OKS a poslanec NR SR (klub SaS).